Programok

2015.11.15. 21:03

Programok, rendezvények Veszprém megyében november 16-tól

Veszprém megye - Tudja meg, mi történik Veszprém megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények november 16-tól. Böngésszen, és válogasson!

Munkatársainktól

DECEMBER 24.

Karácsonyi darab

Ajka - Gyermekek mutatnak be pásztorjátékot december 24-én délután negyed öttől a Jézus Szíve Plébánián és december 25-én délelőtt tizenegy órától a tósokberéndi Szent István Király-templomban.

DECEMBER 20.

Betlehem

Devecser -Ünnepi műsort mutatnak be az általános iskolások december 20-án délután negyed öttől a városi betlehemnél. A színdarabban közreműködik az óvodapedagógusok kórusa.

DECEMBER 17.

Együtt ünnepelnek

Ajka - A nyugdíjasok karácsonyi ünnepséget tartanak az időseknek a kaszinóban december 17-én délután három órától.

Názáreti Mária

Sümeg – Filmvetítésre várja vendégeit a művelődési központ december 17-én délután öt órakor. Nagy József főesperes, kanonok beszélget a filmről, hitről, szeretetről.

DECEMBER 15.

Mézeskalács

Sümeg – Mustrára várnak saját készítésű mézeskalácsokat. A versenyre nevezni december 15-éig lehet a városi könyvtárban, az elbírálás december 18-án délután öt órakor lesz.

DECEMBER 13.

Adventi hangverseny

Sümeg – Adventi koncertet szerveznek a plébániatemplomban december 13-án délután négy órakor.A hangversenyen fellép a helyi Szegedy Róza női kar, a marcali Calypso kórus és a Classic Mood Trio zenei együttes.

DECEMBER 12.

Fény és zene

Ajka – Gyertyafényes adventi várakozáson vehetnek részt az ünnepre hangolódók a Mendelssohn Kamarazenekarral a Bánki Donát Szakközépiskola aulájában december 12-én este hét órától.

DECEMBER 11.

Ünnepi műsor

Ajka – Karácsonyi hangversennyel készülnek a Borsos Miklós Általános Iskola tanulói, amelyet december 11-én délután öt órától élvezhet a közönség a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban.

DECEMBER 6.

Betlehemi tárlat

Magyarpolány – Ha nem követjük hagyományainkat, elveszítjük gyökerünket mottóval Christkindl vándorkiállítás nyílik a községi Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében december 6-án délután három órakor a faluházban. A tárlaton betlehemes ruhákat és kellékeket tekinthetnek meg az érdeklődők, akiket december 21-ig, hétvégenként délután kettő és este hat óra között várnak a szervezők.

Szívből jövő ajándék karácsonyra

Ajka – Kézműves foglalkozásra várják a felnőtteket a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontba december 6-án délután három órától, ahol színházi táskát készíthetnek dekupázsolással. Szükséges eszközök: 10-es ecset, íróeszköz, olló, vonalzó, varrótű.

Az ünnepre készülődve

Devecser – Mikulás-napi játszóházzal és kézműves foglalkozással várják a gyerekeket advent második vasárnapján, azaz december 6-án a Kastélykönyvtár udvarán. A délutáni programon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival, valamint Gárdonyi Ágnes és Szabó István üvegművesekkel is találkozhatnak az érdeklődők. A színpadon zenés, táncos gyerekműsort láthat a közönség.

Verseny és díszítés

Ajka – Mikulás-futásra és fenyődíszítésre várják az érdeklődőket Padragkúton a Borbála parkban december 6-án délután két órától.

Adventi zenés délutánok

Ajka - A Jézus Szíve-templomban december 6-án a zeneiskola növendékei koncerteznek. A Flautett Trió fuvolaműsorát december 12-én hallhatják az érdeklődők. December 13-án a Szent Cecília Kórus és vendégei énekelnek. Mindhárom koncert délután fél ötkor kezdődik.

DECEMBER 5.

VESZPRÉM

Idén is ralithoz a Mikulás: Már nem sokatkell aludni, és itt a Mikulás,aki december 5–6-án ebbenaz évben is ralit hozaz autósport szerelmeseinek. Egy neves indulója már biztoslesz a 19. Mikulás-ralinak, ugyanis az esemény hivatalos Facebook-oldalán jelentettékbe, hogy a Botka Dávid–Szeles Péter duó is rajthoz áll, méghozzá egy Citroën DS3R5-tel, ami Veszprémben debütála nagyközönség előtt.

A bányászok védőszentjére emlékeznek

Ajka – Borbála napi megemlékezést tartanak Padragkúton a Bányász Kegyeleti Parkban december 5-én délután két órától.

Időseket ünnepelnek

Ajka – A szépkorúakat műsorral köszöntik a padragkúti művelődési házban december 5-én délután három órakor. Fellép a Szivárvány óvoda gyermekcsoportja.

Ismét jön Joulupukki

Ajka – Varázslatos Mikulás-délután várja a családokat a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpontban, valamint az Agórán december 5-én. Délután három órától Mikulásváró kézműves foglalkozáson és a Ramazuri Bábszínház műsorán vehetnék részt a gyerekek, fél négytől Németh Noémivel és Németh Lászlóval énekelhetnek együtt a családok. Négy órakor Mikulás-vonattal érkezik Joulupukki, az igazi Mikulás Finnországból. Az izgalmas délután lezárásaként az érdeklődők is utazhatnak a Mikulás-vonattal és fényképezkedhetnek a rénszarvasszánnál.

Adventi koncert

Ajka – Németh Csaba, az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskola tanára orgonakoncertet ad december 5-én délután fél öttől a Jézus Szíve Plébánián. A műsorban idősebb Németh Csaba magánénekes is közreműködik.

DECEMBER 4.

A szentre emlékeznek

Ajka – A Bányász Hagyományápoló Nyugdíjasklub koszorúzási ünnepséget tart a Szent Borbála-szobornál, a művelődési központ melletti parkban december 4-én délután három órakor. Ünnepi beszédet mond Blaskó Sándor, a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör vezetője.

DECEMBER 3.

Ünnepekre hangolódva

Ajka – Mit jelent manapság a család az embereknek? Hogyan teremthető meg a külső és belső harmónia az ünnepek előtt? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre találhatnak válaszokat a Fiatal Szülők Klubjának következő összejövetelén. Györgyné Kollár Gabriellával december 3-án délután öt órakor a városi múzeumban várják a látogatókat.

DECEMBER 1.

Égi érintés

Ajka – Angyal- és gyertyakiállítással várják az érdeklődőket december 1-jén délután fél háromtól a városi múzeumban. A tárlatot Vér Zsoltné óvodapedagógus nyitja meg. A programon közreműködik Bábics Valéria, a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont igazgatója is. A kiállítást december 15-ig láthatják a vendégek.

NOVEMBER 29.

A szépkorúakat ünneplik

Devecser – Az időseket köszöntik november 29-én délután. Az ünnepségen fellép az Őszifény Nyugdíjasklub, majd a város legidősebb polgárait köszöntik. Az Adrenalin zenekar közös dalolással várja  a vendégeket.

NOVEMBER 28.

Támogatói árverés a Szeretföld játékfilmért

Veszprém – A veszprémi Hangvilla kamaratermében, november 28-án, 17 órakor kezdődő árverésen Veszprém megyei és budapesti képzőművészek alkotásai kerülnek kalapács alá. Az aukció bevétele a Szeretföld című játékfilm elkészülését segíti. Részletek itt>>

Iskolai bálozás 

Csabrendek – Az iskolai szülői munkaközösség bált szervez november 28-án, szombaton este hét órától a művelődési házban.

Jótékonysági est is lesz a családért

Pápa – A Napló továbbra is várja az adományokat a nehéz anyagi helyzetben lévő pápai család megsegítésére. A családnak november 28-án jótékonysági estet (főszervezők: Vesztergomné Buzás Petra, Kocsisné Varga Renáta) rendeznek Pápán. Részletek itt

Ludas vigadalom

Ajka – A Csékúti Hegyért Egyesület Márton-napi mulatságot rendez november 28-án délután négy óráról a padragkúti művelődési házban.

Bensőséges várakozás

Ajka – Ökumenikus adventi gyertyagyújtással készülődnek a városban a karácsonyra. Az ünnep előtti szombat estéken háromnegyed hatkor az Agórán gyűlnek össze a keresztény emberek. November 28-án a katolikus, december 5-én a református, december 12-én az evangélikus közösség, majd december 19-én az Ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola Diákjai segítik a lelki előkészületeket a karácsonyra.

NOVEMBER 27.

VESZPRÉM

Bárczi-gála – November 27-én 17 órakor a Bárczi-gálán az Agórában zárul a KÖSZ! (Közösségi Önkéntes Szolgálat) program, melynek keretében a Lovassy gimnázium–Bárczi iskola és a Zonta közös projektje valósult meg. A klub társasjátékokat, foglalkoztató kiadványokat ad át a Bárczi iskola tanulóinak.

AJKA

Ünnepi forgatag

A karácsonyi vásár ismét megnyitja képzeletbeli kapuit az Agórán. November 27-én délután három órától várják az ünnepre készülőket az árusok. A megnyitón közreműködik a Városi Bányász Fúvószenekar.

Tárlat a város szívében

Ajka – Kallai Sándor festőművész kiállítását november 27-én délután öt órától tekinthetik meg az érdeklődők a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidőközpont kiállítótermében. A tárlatot Üveges Sándor újságíró nyitja meg. Közreműködik Kallainé Gutscher Ágnes zongorán és Kallai Míra brácsán. A kiállítást december 18-ig, munkanapokon reggel kilenc és délután fél öt között, szombatonként reggel kilenc és délután három óra között láthatja a közönség.

SÜMEG

Lőrincze Lajos emlékére

Sümeg – Az emberközpontú nyelvművelő Lőrincze Lajos címmel tart előadást Balogh Ferencné a városi könyvtárban november 27-én délután két órától. A Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola humán munkaközössége és a könyvtár közösen szervezett programot, amelyen bemutatják a Kulcs az unokához elnevezésű szókincstárat. Ez a fiataloknak az idősebbek által kevésbe ismert szókincsét tartalmazza. Aznap délután öt órakor a Lőrincze-emlékkönyv szerkesztőjével, Balogh Ferencnével beszélget Praznovszky Mihály irodalomtörténész.

NOVEMBER 26.

Mondj nemet az erőszakra!

Veszprém – November 26-án 17 órakor a Zonta Club Veszprém és a Dózsa György általános iskola közös szer-vezésben Zonta says no! (Mondj nemet az erőszakra!) címmel előadást szervez a Dózsa György Általános Iskolában a nőket, családokat, gyermekeket ért erőszakról, a világháló veszélyeiről és kivédésének lehetőségeiről. Az előadó Péter Katalin rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának munkatársa, közreműködik a Cholnoky Mozgásművészeti Stúdió.

Helytörténeti kötetbemutató

Ajka – Horváth László A modernitás szorításában, Ajka építéstörténete 1940–1990 című könyvének bemutatóját november 26-án délután négy órakor rendezik meg a városi múzeumban.

NOVEMBER 25.

VESZPRÉM

Oberfrank Ferenc Egymás ellen? Egymás mellett? Egymással című előadása 25-én 17-kor a Dubniczay-palotában.

Bíró László tábori püspök Aktualitások a családról című előadása 25-én 17 órakor a Padányiban.

Barna László A fény által élesebben – szuperrezolúciós fénymikroszkópia című elő-adása 25-én 17.30 órakor az MTA Veab-székházban.

ALSÓÖRS

Készülődés adventre 25-én 14-kor a művelődési házban.

PÁPA

Pápa: Drog- és AIDS-prevenciós napok – előadások 25-én 11.50-kor a Pápai Ref. Kollégium Gimnáziumában.

NOVEMBER 24.

VESZPRÉM

Marton Géza Napórakészítés című előadása 24-én 11.50-kor a Lovassyban.

AJKA

Ajka: Diabetesz-világnap 24-én 15 órakor a Kaszinóban.

TAPOLCA

Molnár V. József A Tejút Szentjei című előadása 24-én 17 órakor a Városi Moziban.

NOVEMBER 23.

VESZPRÉM

Emlékezés Lőrincze Lajos születésének 100. évfordulója alkalmára 23-án 15 órakor a megyei könyvtárban.

TAPOLCA

Tapolca: Tamási Áron-színházbérlet: Éless Szín: Néma Levente – vígjáték két felvonásban 23-án 19 órakor.

Mesejáték

Sümeg – A Vuk című zenés mesejátékot mutatják be november 23-án délelőtt tíz és délután két órakor a Kisfaludy Sándor Művelődési Központban.

NOVEMBER 22.

PÁPA

A Kópé-vár születésnapi rendezvénye 22-én 14 órától a Kópé-várban.

NOVEMBER 21.

VESZPRÉM

Magyarok Nagyasszonya-templom ünnepélyes megáldása 21-én 10-kor.

Operabarátok első összejövetele – Én, Don Giovanni című játékfilm vetítése 21-én 16 órakor a Latinovits–Bujtor Játékszínben.

AJKA

Tóparti tekergés: Gyalogos nyílt túra indul november 21-én, szombaton a Széki-tó és környékének felfedezésére. Túravezető Ozorai Sándor.

BALATONEDERICS

Balatonederics: Balaton környéki helytörténészek hagyományteremtő találkozója 21-én 10 órakor a tájházban.

NOVEMBER 20.

VESZPRÉM

Dr. Babóczky Ervin A királyi régió című képes előadása 20-án 17 órakor az Agórában.

Francia nyelvű belga filmnapok – Tokyo Anyway 20-án 17 órakor az EKMK-ban. Részletek itt

Családi mesedélután 17 órakor az EKMK Március 15. úti Könyvtárban.

AJKA

Bakony Néptáncfesztivál 20–21-én a művelődési központban.

Az Ajka-Padragkút Táncegyüttes és a Zagyva banda közös műsora Játék határok nélkül címmel 19 órakor a művelődési központban.

ALSÓÖRS

Ünnepi istentisztelet 15 órakor az alsóörsi református templomban.

BALATONALMÁDI

A nők ünnepe – előadások és programok 10 órától a Pannóniában.

VÁRPALOTA

V. Pongrácz György közíró az Utolsó esély című könyvének bemutatója 20-án 15 órakor a városi könyvtárban.

VÁROSLŐD

Diákok a nemzetiségi hagyományokért: Jubileumi német nemzetiségi találkozót rendez az iskola november 20-án a község művelődési házában. Részletek itt

ZIRC

Schvöller Mónika szemész szakorvos Szemünk világa című előadása 20-án 18 órakor a művelődési házban.

NOVEMBER 19.

VESZPRÉM

Isaszegi János A 21. század élettérháborúi című előadása 16 órakor az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Kováts termében.

Rippl-Rónai József világa

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 19-én, csütörtökön 16.30-kor nyitja meg A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa című kiállítását. Részletek itt

Szvetelszky Zsuzsanna A pletyka szerepe és hatása a családban, a közösségben és a munkahelyen című előadása 18 órakor a VMK-ban.

Hornig-díj-átadó ünnepség 15.30 órakor a városházán.

AJKA

Váradi Péter Pál és Lőwey Lilla könyvbemutató-ja 17 órakor a Városi Múzeumban.

BALATONALMÁDI

Balatonalmádi anno III. Vörösberény című könyvbemutató 16 órakor a Vörösberényi Kultúrházban.

BALATONFÜRED

Peru kincsei a könyvtárban: November 19-én, csütörtökön délután fél ötkor Peru kincsei címmel rendeznek vetített ké-pes előadást a Városi Könyvtárban. Az előadók, Györgydeákné Takács Hajnalka és Kaczvinszky Péter mesélnek majd Dél-Amerika harmadik legnagyobb területű országáról, ott tett kirándulásukról.

DEVECSER

Fő az egészség

Devecser – A város önkormányzata, valamint a helyi könyvtár és művelődési ház egészségprogramot szervez november 19-én délután három órától. A rendezvény megnyitóját a művelődési ház előtti Életfánál tartják, ahol beszédet mond Ferenczi Gábor, a város polgármestere és Ármai Károly, a Devecser és Térsége Cukorbeteg Egyesület elnöke. Majd ingyenes szűrővizsgálatokkal, vércukor- és vérnyomásméréssel, érszűkület-vizsgálattal, táplálkozási tanácsadással és hallásvizsgálattal várják az érdeklődőket. Öt órától eladást tart Horváth István orvosbiológus Érelmeszesedés és a koleszterin-anyagcsere gyógyítása a 21. században címmel.

GYULAFIRÁTÓT

Magyar Lászlóné Kauker Terézia Játék című csuhékiállításának megnyitója 17 órakor a Gyulafirátóti Művelődési Házban.

SÜMEG

Bemutatkozik a Kisfaludy gimi: A Kisfaludy Sándor Gimnázium nyílt napot tart november 19-én, csütörtökön és december 1-jén, kedden reggel nyolc órától.

ZIRC

A szeretet lélektana című előadás 17 órakor a Városi Könyvtárban. 

NOVEMBER 18.

VESZPRÉM

Veszprém, Petőfi Színház, Nagyszínház: Mindent Éváról – 19 órakor, Kolontár-bérlet. 

Hangvilla: Mátyás és a bolondkirály – 10 órakor Ludas Matyi-bérlet, 15 órakor Gézengúz-bérlet.

Kabóca Bábszínház: Rumini és a négy jogar – 14 órakor, nem bérletes, Agóra.

BALATONFŰZFŐ

Színház: Mosó Masa mosodája – 10 órakor, pöttyös-bérlet, Irinyi János Általános Iskola.

DEVECSER

Egy délután az egészségünkért

Devecser – A kisváros önkormányzata és a kastélykönyvtár és művelődési ház egészségdélutánt szervez november 19-én 15 órától. Az életfánál megnyitó beszédet mond Ferenczi Gábor polgármester és Ármai Károly, a Devecser és Térsége Cukorbetegek Egyesületének elnöke. Ezután ingyenes szűrővizsgálatokat, méréseket (vércukor-, vérnyomás-, érszűkület-, hallás-) végeznek. A rendezvény kiemelt eseményére a káptalanfai születésű orvos-biológus Érelmeszesedés és a koleszterinszint anyagcsere gyógyítása a XXI. században című előadására várják az érdeklődőket 17 órai kezdettel.

PÁPA

Kositzky Attila A migrációhoz vezető út című előadása 18-án 17 órakor a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

SÜMEG

Simonné Wildner Judit kertészmérnök Táplálékod legyen a gyógyítód című előadása 18-án 17.30 órakor a Kisfaludy Művelődési Központ Könyvtárában.

VÁRPALOTA

Gyógynövények és ásványok délutánja kiállítással, előadással és kóstolóval 18-án 17 órakor az Ifjúsági Házban.

ZIRC

Leblanc Győző és Tóth Éva operett kívánságműsora 17-kor a Városi Könyvtárban.

NOVEMBER 17.

VESZPRÉM

A Vendég a városházáról sorozat vendége lesz Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő 17.30 órakor a Botev iskola ebédlőjében.

Gyurom János Titokzatos éjszakák című asztrotájkép-kiállítása a Pannon Egyetem Turizmus Intézeti Tanszék Galériájában.

Ingyenes geológiai témanap egész nap, Katona Lajos Tamás ismeretterjesztő előadása Csodás leletek a Föld mélyéből címmel 16.30 órakor a Laczkó Dezső Múzeumban.

Színház: Petőfi Színház, Hangvilla: Mátyás és a bolondkirály – 10 órakor Óperenciás-bérlet, 15 órakor Életfa-bérlet.

BALATONALMÁDI

Színház: Kabóca Bábszínház: Mosó Masa mosodája –  10 órakor, Pöttyös-bérlet, Mogyoró úti óvoda.

CSABRENDEK

Szakmai előadásokkal egybekötött szociális munka napja 14 órakor a Darvastói Foglalkoztató Intézetben.

VÁRPALOTA

A Nagykönyvben meg van írva című előadás 18 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

ZÁNKA

A Nagykönyvben meg van írva című előadás 17-én 18 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

ZIRC

Szóval, tettel – a 200 éve született Rómer Flóris munkássága című emlékkiállítás megnyitója 16 órakor a természettudományi múzeum új épületében.

NOVEMBER 16.

AJKA

Itt még Petőfi sem lesz önmaga

Ajka: Molnár Bence, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház színésze Kifordulás címmel eposzparódiát ad elő a Nagy László szabadidőközpont kiállítótermében november 16-án, hétfőn öt órától. A színpadi játék Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét dolgozza fel. Az előadó összekeveri, majd kifordítja önmagából a történetet: játszik a nézőkkel, a világgal, a hogyannal, a miérttel.

Ünnepel az óvoda

Ajka: A Vízikék és Zöldikék Óvoda alapításának 40. évfordulójára ünnepi programokat szervez november 16. és 21. között. Fotó-, gyermekrajz- és a régebbi korokat idéző kiállítást, kézműves-délelőttöket, gyermekszínházat, zeneovit és egyéb foglalkozásokat rendeznek, majd 21-én óvodabállal zárul a program.

BERHIDA

Kerámiák bűvöletében

Berhida: Belső Lászlóné keramikus válogatott alkotásaiból nyílik kiállítás november 16-án, hétfőn 17 órakor a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlatot megnyitja Monse Lászlóné.

VÁRPALOTA

A rendszerváltás eseményei Várpalotán című beszélgetéssorozat 16-án 17 órakor a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

VESZPRÉM

Díjazott film

Veszprém – A Tízezer kilométer című spanyol romantikus drámát vetítik november 16-án, hétfőn 18 órától a Veszprémi Művelődési Központ filmklubjában. A film egy szerelmespár kapcsolatát mutatja be, az alkotást tizenhét rangos fesztiválon díjazták.

SZÍNHÁZI PROGRAMOK A HÉTEN

Veszprém, Petőfi Színház, Nagyszínház: Mesevilág – 21-én 19 órakor, bérletszünet.

Tokaji aszú – 22-én 17 órakor Őszikék-bérlet és 23-án 17 órakor Újhelyi-bérlet.

Latinovits–Bujtor Játékszín: A világgal békémet mára megkötöttem.. És te? – 20-án 19 órakor, bérletszünet. Operabarátok köre – 21-én 16 órakor, bérletszünet. Love letters – 24-én 19-kor, IV. bérlet.

Hangvilla: Mátyás és a bolondkirály – 24-én 10 órakor, Üveghegy-bérlet és 15 órakor Hófehérke-bérlet, 25-én 10 órakor Csipkerózsika-bérlet, 15 órakor János Vitéz-bérlet.

Pannon Várszínház: Hangvilla: Egy darabot a szívemből – 20-án 17-kor, zártkörű műsor.

Kabóca Bábszínház: Agóra: Csizmakoptató – 21-én 15 órakor, nem bérletes. Állatok farsangja – 24-én 10.30 órakor, Pepita-bérlet. A négyszögletű kerek erdő – 25-én 14 órakor, nem bérletes.

Inota, Retro Színház: Pannon Várszínház: A makrancos hölgy – 21-én 19 órakor, Retro-bérlet, 22-én 17 órakor, Retro 2-bérlet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!