Veszprém

2015.11.11. 13:20

A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa

A veszprémi Laczkó Dezső Múzeum 19-én, csütörtökön 16.30-kor nyitja meg A szépség vonzásában – Rippl-Rónai József világa című kiállítását.

A tárlat a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum és a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum együttműködésének köszönhetően valósulhat meg. 2015 novemberében a két intézmény cserekiállítást rendez: Veszprémben Rippl-Rónai József alkotásaival, Kaposvárott pedig Egry József műveivel ismerkedhet meg a közönség. A Laczkó Dezső Múzeum célja, hogy további cserekiállítások megvalósításával újabb exkluzív képzőművészeti tárlatokat mutasson be Veszprémben.

Rippl-Rónai sikeres művészként 1908-ban vásárolta meg a Kaposvár külvárosában fekvő emeletes Róma-villát. Itt született új festői stílusának izgatóan eleven atmoszférája egyedülálló a magyar festészetben. A kaposvári Rippl-Rónai-villából érkező 40 mű a művész munkásságának legfontosabb korszakait mutatja be. Rippl-Rónai színpompás kukoricás képei mellett helyet kapnak szellemes karakterképei és tanulmányrajzai is. A tárlat a modern, polgáriasult szellemet képviselő látásmód kibontakozását szemlélteti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!