Nagy a tét a pápai rangadón

2024.04.27. 07:00

Pető Tamás a derbi előtt: bizakodó vagyok

A tavasz legfontosabb mérkőzése előtt áll a veszprémi labdarúgócsapat, amely az éllovas Tatabányát fogadja vasárnap a pápai Perutz Stadionban. A bakonyiak hat ponttal vannak lemaradva a második helyen, ha nyernek, újra él a címvédés reménye, ha kikapnak, elhalványul a bajnoki cím megszerzésének esélye.

Horváth Gábor

Az előző fordulóban sikerült kitörnie a hullámvölgyből a Veszprémnek, amely idegenben fektette két vállra a Dorogot Tömösvári Bálint duplájával.

Az előző szezon végén parázs derbit vívtak a felek Pápán, a mostani derbi is eldöntheti a bajnoki cím sorsát Fotó: Haraszti Gábor

– Végre újra nyugodtan, tisztább fejjel, frissen tudtunk készülni és játszani, ez meglátszott a teljesítményünkön is – tekintett vissza kérésünkre az előző két hétre Pető Tamás. A bakonyiak vezetőedzője hozzátette: Dorogon újra úgy tudtak felállni, ahogy szerettek volna. A csapat pedig tette a dolgát, mindenki jól teljesített abban, ami a feladata volt, technikailag és fizikailag egyaránt helytállt a társaság.

– Jól néztünk ki – jelentette ki Pető Tamás, aki bizakodó a Tatabánya elleni derbi előtt. A Veszprémnek akadt egy rossz sorozata, a Dorog elleni siker előtt kikapott a Bicskétől és a Puskás Akadémiától, illetve döntetlen játszott a Gyirmót II. otthonában. – Különösen a Bicske elleni vereség volt fájó és demoralizáló. Azt mutatta, hogy nem vagyunk ott fejben, de ez érthető is, kicsit elfáradtunk a most már évek óta tartó bizonytalanságban. Igyekszünk hétről hétre felnőni a feladathoz és hozni azt a szintet, amit egyébként tudunk, viszont nem szabad letagadni, hogy sok nehézségünk van – fejtegette Pető Tamás.

A szakember szavaiból is kitűnik, ha mentálisan rendben van ez a társaság, akkor ebben a mezőnyben bármire képes. Bár a Tatabánya most esélyesebbnek tűnik, a Veszprémet nem lehet leírni, képes mind a három pontot megszerezni a csapat.

Említettük, a tatabányaiak remek formában várják a rangadót, az előző három bajnokiját úgy nyerte meg az éllovas, hogy még gólt sem kapott. Legutóbb március 3-án maradt alul a Bányász, akkor a Budaörs bizonyult jobbnak nála.

A Veszprém és a Tatabánya tavaly októberben találkozott legutóbb, a bakonyiak az ötödik percben 2-0-ra vezettek vendégként, a vége 2-2 lett. Ugyanakkor nem ez a felek legfontosabb meccse a közelmúltból. Az előző idényben az utolsó fordulóban találkozott egymással a két gárda Pápán, a tét pedig a bajnoki cím volt. A hazaiak egy rendkívül emlékezetes meccsen, a 96. percben mentették 2-2-es döntetlenre a derbit, ez pedig azt jelentette, hogy a Pető-csapat ünnepelhetett aranyérmet.

Vajon ez a kudarc benne van még a tatabányai fejekben?

A rangadó, amely után még négy forduló van hátra, vasárnap 17 órakor kezdődik, várhatóan remek hangulatban, hiszen Veszprémből és Tatabányáról is sok szurkoló érkezik a Perutz Stadionba.

A Balatonfüredi FC (10. hely) ezen a játéknapon az ETO Akadémia (13.) vendége lesz, a találkozó vasárnap délelőtt 11 órakor kezdődik. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!