Hirdetés

2 órája

Kereskedelmi pályán helyezkednél el Szigetszentmiklóson vagy környékén? Ezekből a lehetőségekből válogathatsz!

A kereskedelmi szektor bővelkedik a változatos karrierlehetőségekben, amelyek között a pályakezdők és a tapasztalt szakemberek egyaránt megtalálhatják a számításaikat. Szigetszentmiklós és a környező városok – élén Budapesttel – ugyancsak rengeteg opciót kínálnak, amelyekből most hozunk is néhány gyakori példát!

PR cikk

Forrás: freepik.hu

Kereskedelmi ügyintéző

A kereskedelmi ügyintézők meglehetősen fontos szereplői a vállalatok üzleti folyamatainak, így nem csoda, hogy egy kifejezetten keresett munkakörről beszélünk. A pozíciót Szigetszentmiklós környékén is több vállalat hirdette már, többek között a Szigetszentmiklosallas.hu felületén keresztül is, amely portál kifejezetten a régió álláslehetőségeire specializálódott.

Persze jogosan adódik a kérdés, hogy miért is ilyen fontos a kereskedelmi ügyintézők munkája? A válasz a feladataik sokszínűségében keresendő, ami többek között adminisztrációs, kapcsolattartói, elemzői és kimondottan kereskedelmi feladatokra is kiterjed. Ennek értelmében tevékeny szerepet vállalnak a rendelések feldolgozásában, a különböző árajánlatok kidolgozásában, az értékesítési jelentések összeállításában, valamint a beszerzési folyamatok támogatásában.

Ezenkívül feladataiknak egy másik meghatározó szeletét a kapcsolattartói tevékenységek adják, ami a cégen belüli, azaz a társosztályok között folytatott, és a cégen kívüli, például a szállítókkal, ügyfelekkel való kommunikációra is kiterjed. Munkájuk tehát igencsak összetett, nem véletlen, hogy a kereskedelmi végzettség, az idegennyelv-tudás (főként angol) és az irodai szoftverek magabiztos használata is alapvető elvárás lehet a pozíció kapcsán.

Területi képviselő

A területi képviselői munkakör ugyancsak a gyakran hirdetett szigetszentmiklósi kereskedelmi, értékesítői állások sorát erősíti. Természetesen ez sem véletlen, hisz a területi képviselők manapság nagymértékben hozzájárulnak a vállalatok növekedéséhez, értékesítési céljaik eléréséhez.

Teszik ezt többek között piackutatással, új potenciális partnerek felkutatásával, a velük való tárgyalások lefolytatásával, majd a szerződések megkötésével. Mindemellett pedig a már meglévő partnerekről sem feledkezhetnek meg, akikkel a minél szorosabb és minél hosszabb távú együttműködések kidolgozására kell törekedniük.

A munkakör tehát a tárgyalásokból és partnerlátogatásokból kifolyólag rengeteg utazással jár, így nem csak átfogó kereskedelmi ismeretekre és tapasztalatokra, hanem B kategóriás jogosítványra is szükség van az esélyes megpályázásukhoz.

Kereskedő, eladó

A városban és környékén található boltok és egyéb üzletek szintén megannyi lehetőséget teremtenek a kereskedelemi pályán történő elhelyezkedésre. Ráadásul ezeknek a pozícióknak az előnye, hogy gyakran releváns iskolai végzettség vagy tapasztalatok nélkül is betölthetőek, ami különösen előnyös lehet a pályakezdők számára vagy azoknak, akik nem rendelkeznek kereskedelmi képesítéssel.

Az ilyesfajta állások ugyanis főként betanított munkavégzéssel járnak, aminek része lehet a vásárlók kiszolgálásra, az értékesítés, a pénztárkezelés, az árufeltöltés, a raktárkészletek kezelése, továbbá az üzlethelység rendjének és tisztaságának fenntartása. Persze ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán ne lennének elvárások, azok ugyanakkor inkább a személyes tulajdonságokra vonatkoznak. Ebbe beleértendő például a vevőközpontú hozzáállás, a kiváló kommunikációs képesség és a megbízhatóság, pontosság is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában