Önerőből

2 órája

Informatikai fejlesztés a Faller-középiskolában

Önerőből, mintegy 15 millió forint összértékben valósított meg informatikai eszközbeszerzést a Pápai Szakképzési Centrum. A többek között 12 új munkaállomást is magában foglaló fejlesztést Hajdu István, a PSZC Faller Jenő Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója, Berta Ildikó, a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója és Unger Tamás, az intézmény kancellárja közösen adták át a napokban a várpalotai Faller-középiskola megújult informatikai termében.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai intézmény új képzéseivel a szakmai eszközigény is megnövekedett, párhuzamosan a tanulók létszámával. Miután az iskola csatlakozott a számos informatikai területen, különböző piaci minősítésekre felkészítő, nemzetközi szinten is elismert Cisco Akadémiához, egy minimális kezdőcsomaggal a fizikai laborgyakorlatokat is megkezdhették. 

Háromfős csoportokra bontva egy informatikai hálózat kiépítését mutatták be az iskola tanulói az ünnepélyes átadást követően Fotó: Szabó Péter Dániel
Háromfős csoportokra bontva egy informatikai hálózat kiépítését mutatták be az iskola tanulói az ünnepélyes átadást követően Fotó: Szabó Péter Dániel

Hajdu István, a várpalotai középiskola igazgatója elmondta, a Cisco akadémiai tagság komoly előnyt jelent a diákoknak. 

– Akik Várpalotán tanulják ezeket a tantárgyakat, azok tanúsítványt is kapnak arról, hogy ezeket az iparban és a szolgáltatószférában igen elterjedt eszközöket használják. Így amikor a diákok kikerülnek tőlünk és állást vállalnak, esetleg a felsőoktatásban tanulnak tovább, az mindenképp egy nagyon jó pont, hogy rendelkeznek ezzel a tanúsítvánnyal – emelte ki Hajdu István. 

A megújult szakképzési rendszer egyik fő alaptétele a képzésben megszerezhető naprakész tudás kényelmes, a 21. századnak megfelelő vonzó környezet biztosítása – erről beszélt az átadóünnepségen Berta Ildikó főigazgató, aki hangsúlyozta, a most Várpalotán megvalósult fejlesztés jelentős beruházásnak számít a technikumi képzésben. – Olyan diákokat képzünk, akik biztos alapokat kapnak a digitalizáció területén. Ezért kiemelten fontos, hogy a legújabb technológiát tudjuk biztosítani számukra – hangsúlyozta. 

A fejlesztés ünnepélyes átadóját követően egy, a tanév során alaposan begyakorolt projektfeladatot, egy informatikai hálózat kiépítését mutatták be az iskola tanulói háromfős csoportokra bontva, Bite Zoltán informatikai szakoktató irányításával. 

A beruházásnak köszönhetően egyébként átalakult az iskola 121-es számú informatikaterme. Az eddigi 12 hagyományos munkaállomás mellett létrejött 12 új munkaállomás asztali gépekkel, laptopokkal, monitorokkal, hálózati routerekkel és switchekkel, amelyek kizárólag a szakirányú oktatásban résztvevők tanulását szolgálják. Mindemellett a felnőttek informatika ágazaton belüli szakmai oktatását továbbra is biztosítani tudja az intézmény, melynek könyvtárban a mostani fejlesztés révén felszabadult tíz számítógép segítségével egy kisméretű csoporttermet is kialakítottak. 



 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában