Hirdetés

2 órája

Hazai egészségügyi intézmények jelentkezését várja a BioTechUSA-cégcsoport

„BioTechUSA az Egészségért Díj” néven alapított új elismerést a magyar vállalat

PR cikk

Forrás: biotechusa.hu

Három kategória, közönségdíj, 18 millió forint összdíjazás – október 14-től november 3-ig pályázhatnak a hazai egészségügyi vagy köznevelési feladatokat ellátó szervezetek a „BioTechUSA az Egészségért Díj”-ra. Az elismerés létrehozásával a vállalat nem egy intézmény napi működését kívánja támogatni, hanem olyan előremutató, infrastrukturális és oktatási fejlesztéseket vár a pályázó szervezetekről, melyek új egészségügyi megoldásokat és módszertant hordoznak magukban, ezáltal pedig nem csupán helyi szinten hozhatnak változást, hanem országos szemléletformálást és vadonatúj egészségügyi működési elveket is meghonosíthatnak. A beérkezett munkákat egy független, öttagú zsűri bírálja el, a díj szakmai partnere a Magyar Kórházszövetség, míg a díj nagykövete Lékai-Kiss Ramóna, a BioTechUSA márkanagykövete.

A BioTechUSA-cégcsoport három évtizedes szakértelemével hisz abban, hogy a házon belülről érkező, innovatív ötletek olyan gyakorlati megoldásokat eredményeznek, melyek képesek jelentősen növelni egy intézmény működésének hatékonyságát. Az újonnan létrejött díj célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, ezáltal inspirálja az egészségügy és az oktatás területein dolgozó szakembereket, és anyagi támogatást nyújtson az egészségügy vagy az egészségüggyel kapcsolatos oktatási területen dolgozó szakemberek, kórházi osztályok, kutatócsoportok, civil szervezetek és intézmények ötleteinek megvalósításához, így biztosítva nagyfokú láthatóságot tevékenységükhöz.  

Infrastrukturális, edukációs és módszertani újítások mellé áll a BioTechUSA-cégcsoport

A Díj megalapításáról Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa elmondta: 

Cégcsoportunk 2021-ben indította el társadalmi felelősségvállalási programját, melynek keretében eddig csaknem félmilliárd forint értékben támogattunk 150 hazai egészségügyi és civil szereplőt termékeinkkel, diagnosztikai, terápiás és rehabilitációs eszközökkel, valamint pénzadománnyal. Az elmúlt három év közös munkája során azt tapasztaltuk, hogy rengeteg az olyan innovatív látásmóddal bíró, profi szakember az egészségügyi szférában, aki nem csak elkötelezett, de olyan ötletei is vannak, melyek megvalósításával hatékonyabb vagy akár gyorsabb lehet a segítő, életmentő munka. A pályázati rendszerünk célja, hogy lehetővé tegyük ezeknek az ötleteknek a megvalósítását, megteremtsük az ezekhez nélkülözhetetlen forrásokat és közösen olyan infrastrukturális, edukációs és módszertani fejlesztéseket indítsunk el, melyek segíthetnek abban, hogy a betegek és a szélesebb társadalom számára is fontos, hasznos innovációk jöjjenek létre.

Fontos számunkra, hogy növeljük az emberek egészségműveltségének szintjét, ezért igyekszünk minél gyakrabban társadalmi párbeszédet kezdeményezni a szépség- és fitneszipar felelősségi körébe tartozó témákban. Határozott víziónk, hogy világszerte minél több embert motiváljunk tartós életmódváltásra és arra, hogy elérje a számára vágyott egészséges testképet és mentális jólétet. A „longevity”, vagyis a teljes, hosszú és minőségi élet megfelelő számú és felkészültségű egészségügyi szakember, minőségi ellátás, valamint tömegeket edukáló preventív kampány nélkül aligha jöhetne létre, ezért döntöttünk a „BioTechUSA az Egészségért Díj” megalapítása mellett

– tette hozzá Dr. Pintér Dániel Gergő, a BioTechUSA-cégcsoport vállalati kommunikációs, PR és CSR vezetője.

Három kategória, közönségdíj és 18 milliós összdíjazás

Olyan újszerű, legkésőbb 2025. december 31-ig megvalósítható ötleteket, vagy már folyamatban lévő fejlesztéseket kíván támogatni a vállalat, amelyek az egészségügy és az oktatás kapcsolódó területein kreatív, innovatív módon járulnak hozzá az oktatás vagy egészségügy fejlődéséhez, illetve az adott területen dolgozók mindennapjait megkönnyítik, minőségi változást hoznak a hétköznapokban, egyúttal a BioTechUSA értékrendjével is összhangban vannak.  Mindezek szellemében október 14-től három kategóriában várja a cégcsoport a pályamunkákat:

  1. Az év legkiemelkedőbb egészségügyi innovációs tevékenysége: a kategóriában olyan pályázatokat vár a vállalat, amelyek új, kreatív megoldásokat kínálnak az egészségügyi ellátás, prevenció vagy rehabilitáció területén. Emellett pedig jelentős hatással vannak a betegek életminőségére, életmódjára és az egészségügyi rendszer hatékonyságára.
  2. Az év legkiemelkedőbb infrastrukturális fejlesztési terve: a kategóriában olyan pályázatokkal lehet jelentkezni, amelyek célja az egészségügyi intézmények fizikai környezetének fejlesztése, legyen szó felújításról, eszközbeszerzésről vagy új egészségügyi létesítmények tervezéséről, egyúttal javítják a betegek komfortját, valamint a dolgozók munkakörülményeit.
  3. Az év legkiemelkedőbb edukációs módszertana vagy egészségműveltséget célzó edukációs kampánya: a kategóriában olyan pályázatokat vár a vállalat, amelyek innovatív oktatási módszereket vagy kampányokat dolgoztak ki az egészségtudatosság és egészségműveltség növelésére iskolai tananyagok, online platformok, közösségi programok vagy médiakampányok formájában.

A győztes pályázatot benyújtó szervezeteket kategóriánkként 5-5-5 millió forinttal támogatja a BioTechUSA, azonban a díjazás itt még nem ér véget. Ugyanis az elismerésben nem részesült, de a döntőbe bekerülő legjobb 6 pályázat közül közönségszavazás útján egy különdíj kerül majd kiosztásra. Ezen elismerést elnyerő szervezet törekvéseit 3 millió forinttal támogatja majd a cégcsoport.

Független szakmai zsűri bírálja el a pályázatokat

A díj megalapításakor fontos cél volt az is, hogy annak elbírálásában az egészségügyből érkező szereplők mellett egészségügyi médiumok szakértői is részt vegyenek. Így helyet foglal a zsűriben Dr. Velkey György János, a Díj szakmai partnerének, a Magyar Kórházszövetségnek elnöke, Pácsonyi Daniella, a Díj médiapartneri szerepét betöltő Central Médiacsoport kreatív és kommunikációs igazgatója, valamint Kempf Zita, a Central Médiacsoport két egészségfókuszú portálja, a Házipatika.com és a Gyerekszoba.hu főszerkesztője is. Az alapító részéről Lévai Bálint, a BioTechUSA-cégcsoport vezérigazgatója és társtulajdonosa, valamint Lékai-Kiss Ramóna, a BioTechUSA az Egészségért Díj arca, a BioTechUSA márkanagykövete értékeli majd a beérkező pályázatokat.

Jelentkezési feltételek

A díjra olyan bejegyzett alapítvánnyal, közhasznú társasággal, egyesülettel együttműködő intézmények adhatnak le pályázatot, amelyek egészségügyi szakembereket tömörítő, illetve egészségügyi ellátást nyújtó intézetek, szervezetek, egészségügyi szolgáltatók, valamint az egészségügyhöz kapcsolódó egyéb szervezetek; köznevelési intézmények; vagy valamilyen kutatóintézetként, tudományos műhelyként végzik tevékenységüket.

A pályamunkákat a zsűri és a BioTechUSA-cégcsoport október 14-től november 3-ig várja. A díj ünnepélyes átadására november 22-én kerül majd sor.

További információk és a részletes pályázati feltételek a biotechusa.hu/biotechusa-dij oldalon érhetők el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában