Világnap

2 órája

Operettműsorral köszöntötték az időseket

A balatoni kistelepülésen is már hagyomány az idősek világnapján, hogy a falu 65 év feletti polgárait köszönti Aszófő Község Önkormányzata és a Szociális és Kulturális Alapítványa.

Jákói Bernadett

Ízlésesen megterített asztal, virágcsokrok és vacsora várta az idős polgárokat a kultúrházban. Az újonnan megalakult képviselő-testület mellett Gellért atya – a Tihanyi Bencés Apátság és a helyi egyházközség képviseletében – is megtisztelte a rendezvényt.

Szeredy Krisztina és Leblanc Győző műsora a kultúrházban
Fotó: Jákói Bernadett 

Keller Vendel polgármester megköszönte az ünnepelteknek, hogy elfogadták a meghívást. Pár percben megemlékeztek az elhunytakról, s azokról, akik betegségüknél fogva nem lehettek jelen az ünnepi köszöntőn.

– A hajó megy tovább, új partok, új kikötők felé, vár a jövő, várnak a tapasztalatok, az örömök. De hova teszed az újat, ha még mindig a régivel bíbelődsz? – mondta Müller Péter gondolatait tolmácsolva Markó Beáta elnök asszony. – Nézzünk előre, ne keseregjünk a múlton, kívánom, hogy éljen mindenki a mának, a holnapnak, legyen nyitott, szabad és boldog!

Ezt követően köszöntötték a település legidősebb polgárát, Meilinger Péternét, aki december 29-én tölti be 100. életévét. A település legidősebb férfi polgára Fodor Károly, aki tevékeny életét Aszófőn élte az elmúlt érában a tanács vezetőségében, majd 1990-től polgármesterként tevékenykedett. A két szépkorú polgár részére ajándékcsomagot adott át a képviselő-testület.

Az elnök asszony megköszönte a vacsorához adományozott hozzájárulásokat, a virágcsokrokat, az elmaradhatatlan borkínálatot.

Az est két meglepetésvendége, Szeredy Krisztina és Leblanc Győző operettműsorral szórakoztatta a közönséget, a vacsora alatt és után pedig Szalay Zsolt zenész harmonikakísérettel szolgáltatta a talpalávalót.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában