Otthon

2012.03.27. 08:31

Heti tipp - Csészelámpa házilag

Ezen a héten Prevics Borbála enteriőrtervező ad tippet olvasóniknak a lakás saját kezű dekorálásához.

Napló Online

Csészelámpa házilag

A   megvalósítása rendkívül egyszerű. Barkácsboltban vásároljunk egy lámpafüggesztéket, melyből tetszés szerint választható fehér, fekete vagy ezüstszínű is.
 
A legnehezebb része a munkának, hogy a burának kiszemelt bögrére szükséges egy megfelelő méretű furat. Ezt ajánlatos szakemberre bízni és célszerszámmal kifúratni. Állítólag vékony vídiás fúróval, vízzel hűtve ez otthon is megoldható, de ha a nagymama szekrényéből kérjük el  a lámpához a  család legértékesebb Zsolnay-készletének egyik darabját, akkor jobb szakemberhez fordulni, vagy minimum 12-es készlettel próbálkozni.  Ha a lyuk megvan, és még a csésze is épen maradt, akkor nem marad más hátra, mint az összeszerelés, felszerelés.
 
Ha semmiképpen sem szeretnénk szakembert bevonni, próbálkozhatunk a már helyből lyukas cseréppel is, ezt akár ki is festhetjük felhasználás előtt akrilfestékkel. Magunk is elkészíthetjük a burát drótból és kartonból.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!