Történelmet írt a sportember!

2024.08.07. 17:59

Vadnai Jonatán vitorlázó negyedik lett az olimpián!

Negyedik helyen végzett Vadnai Jonatán a párizsi olimpián, vitorlázásban, amit Marseille-ben rendeztek meg, közölte a ragyogó hírt a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) és a Lóczy Lajos Gimnázium a közösségi oldalán augusztus 7-én, szerdán délután. A kitűnő sportoló a BYC-ben tag és edz, az említett iskolába pedig korábban járt a fiatalember.

Kovács Erika

Böröcz István, a BYC ügyvezető igazgatója megkeresésünkre nem talált szavakat Jonatán fantasztikus teljesítményére. Azt mondta, az eredmény szakmailag és emberileg is kitűnő. – Joni, történelmet írtál magadnak és nekünk is! Nagyon büszkék vagyunk rád, hatalmas gratuláció – fogalmazott Böröcz István.

Negyedik helyen végzett Vadnai Jonatán a párizsi olimpián, vitorlázásban
Negyedik helyen végzett Vadnai Jonatán a párizsi olimpián, vitorlázásban
Fotó: Facebook/BYC

A Magyar Vitorlás Szövetség a közösségi oldalán korábban közölte, még soha nem került be magyar vitorlázó az ILCA hajóosztályban olimpiai éremfutamba, ráadásul Jonatán az egyetlen az élmezőnyben, akinek ez az első olimpiája. Az ötkarikás játékok ötödik napján szélhiány miatt végleg törölték az ILCA 7 osztály 9. és 10. futamát, ezzel Joni a 6. helyen került be az éremfutamba.

Vadnai Jonatán édesapja: „Nagyon büszkék vagyunk a fiunkra!”
-Nagyon büszkék vagyunk a fiunkra, hatalmasat küzdött, hideg fejjel versenyzett, gyönyörű eredményt hozott, fantasztikusan jól taktikázott, ezt mondta lapunknak telefonon Vadnai Péter, aki feleségével, Jonatán édesanyjával együtt a helyszínen szurkolt gyermekének a versenyen szerdán. 

Fotó: Facebook/BYC

Rengetegen gratuláltak Jonatánnak, akire egész Veszprém vármegye büszke lehet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!