Vitorlázás

2024.08.04. 09:02

Üzent az olimpikon: mi történt Érdi Máriával?

Nagy reményekkel utazott a 2024-es olimpiára Érdi Mária vitorlázó, akit Vadnai Jonatánnal együtt Balatonfüreden búcsúztatott a Magyar Vitorlás Szövetség az ötkarikás játékok előtt.

Horváth Gábor

A korábban a Balatonfüredi Yacht Clubot és a Tihanyi Hajós Egyletet is erősítő kiválóság eddig nem tudott jól szerepelni a Marseilleben rendezett ILCA hajóosztály küzdelmeiben, hat futam után csak a 25. helyen áll.

Érdi Mária éremért utazott az olimpiára, de egy makacs sérülés keresztülhúzta terveit
Érdi Mária éremért utazott az olimpiára, de egy makacs sérülés keresztülhúzta terveit
Fotó: MTI

A világbajnok vitorlázó most felfedte ennek a teljesítmények a hátterét, sportoló Facebook-oldalán tett közzé bejegyzést, amelyben leírta, hogy egy makacs sérülés hátráltatja.

„Sajnos egy visszatérő deréksérülésem, amivel évek óta küszködöm, kiújult július elején. Annak ellenére, hogy mindent megpróbáltunk az orvosokkal és fizióterapeutákkal, a helyzet egész hónapban csak romlott, nem tudtam semmilyen érdemi edzésmunkát végezni…” – fogalmazott, hozzátéve: hiába bizakodtak, a helyzet nem változott, és felmerült, hogy feladja a küzdelmet. Ugyanakkor elhatározta, hogy most már végigvitorlázza az olimpiát.

A vitorlázók küzdelme ma folytatódik, az első tíz helyezettnek kedden rendeznek éremfutamot.

Vadnai Jonatán (Balatonfüredi Yacht Club) a férfiak között jelenleg a nyolcadik helyen áll.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!