Telekom Veszprém

2014.11.05. 16:46

SEHA-Liga: Leckét kapott a Meshkov Brest

Hullámzó mérkőzésen, végig vezetve egyértelmű győzelmet aratott az MKB-MVM Veszprém férfi kézilabda együttese a SEHA-Ligában a tavalyi döntős, Meshkov Brest ellen.

B. Virág Rita

MKB-MVM Veszprém-Meshkov Brest

31:26 (16:11)

Veszprém, néző.  V.: Nikolic, Stojkovic (szerbek). MKB-MVM Veszprém: Mikler - Marguc 6 (4), Zeitz 6, Ruesga, Sulic 5, Ilic 4, Ugalde 5. Csere: Schuch 1, Nilsson, Chema 2, Terzic 2, Gulyás, Iváncsik G., Kancel.  Edző: Carlos Ortega. Meshkov Brest: Pesic - Razgor 5 (1), Spiler 1, Manojlovic 5, Babichev 5, Shylovich 2, Rutenka 1. Csere: Charapenka (kapus),  Stojkovic 3 (1), Bozovic 3, Schumak, Astrashapkin, Baranau, Selvashiuk 1, Tsypak. Edző: Babic Zeljko.

Kiállítások: 2, ill. -. perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 4/2.

Az Európa-bajnoki selejtezők miatt mindössze egyetlen olyan edzése akadt a Veszprémnek, ahol a teljes keret Carlos Ortega rendelkezésére állt. A bemutatás közben derült ki, hogy Lékai Máté a térdsérülése után felépülve is csapatba került és le is ülhetett a kispadra.

Christian Zeitz duplájával indult a derbi, a német kétszer is labdát szerzett a védőfalból kirobbanva, majd végigrobogott a pályán, s a labda a hálóban kötött ki (2:0). Manojlovic szépített, majd a félidő közepéig kiegyenlített játékot láthattunk. Aztán meglódult a Veszprém és sorozatban ötször volt eredményes (11:4). Babichev két góljával ötre csökkent a különbség, s bár Terzic és Marguc találatai megint hét volt közte, a félidő végére kitartó játékkal ötre faragta a hátrányát a Brest.

Szünet után ismét Zeitz kezdte a gólgyártást, majd kisebb hazai kihagyás után vészesen közeledett a fehérorosz bajnok (20:16). Szerencsére ez a rövidzárlat nem tartott sokáig és a 45. percre a végig nagyon aktív veszprémi szurkolóhad megnyugodhatott (24:17). Persze ezzel el is dőlt a meccs, azonban a Brest végig nagyon szimpatikusan küzdött, igyekezett minden alkalmat megragadni arra, hogy nagynevű riválisa dolgát megnehezítse. Az utolsó percekben például Bozovic átlövéseivel újra visszajött a mérkőzésbe a vendég csapat (29:25), de a Veszprém sikeréhez kétség sem férhetett.

A magyar bajnok hullámzó mérkőzésen, kisebb rövidzárlatokkal is egyértelmű győzelmet aratott és vezeti a SEHA-Liga táblázatát.

 

Nyilatkozatok:

Carlos Ortega: – Nehéz mérkőzés volt, ahol akadtak jó periódusaink és kisebb kihagyásaink is. A Brest imponáló, modern, újszerű kézilabdát játszott. Az otthonukban ennél is komolyabb harcra számítok, biztos, hogy nagy meccs lesz.

Babic Zeljko:
– Köszönjük a leckét, amit a Veszprémtől kaptunk. Nagyon erős riválissal kellett szembenéznünk, amely minden támadást jól előkészít és eredményesen be is fejez. Végig nagyon sokat futott, kiváló csapattól kaptunk ki.

Rastko Stojkovic: - Nagy nehézséget okozott számunkra, hogy a válogatottbeli szereplések miatt nem maradt igazán időnk a pihenésre. Elég fáradtak voltunk, többen is sérüléssel bajlódnak, így aztán nem volt elég erőnk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a Veszprémmel. Az MKB egyértelműen jobb volt nálunk.

Lékai Máté: - Már leülhettem a kispadra és így testközelből sokkal jobb volt megélni a mérkőzést, mint a lelátóról. A felkészülésünk nem ment simán, mindössze egyetlen közös edzésünk volt, ahol a keret minden tagja részt tudott venni. Remélem, már hétvégén néhány percre be tudok majd állni a Radnicki ellen.

 

 

Percről-percre:

A válogatott szereplés miatt két hétig szünetelt a klubkézilabda. A folytatás előtt Carlos Ortega arról beszélt, kissé fáradtak a játékosai, de továbbra is jó formában várják a folytatást.

A bemutatásnál derült ki, Lékai Máté végre hadra fogható, rendbe jött az év elején szerzett térdsérülése.

Zeitz kezdte meg a gólgyártást, elcsent egy labdát és végigrobogott vele a kapuig, 1:0.

Az 5. perc elején járunk, amikor megismétlődött az előző jelenet: Zeitz robbant ki a falból, a labdával pedig meg sem  állt a kapuig, 2:0. Manojlovic szépített, 2:1.

Ilic növelte a különbséget, majd elrontott Brest támadás után Ilic passzolt Sulicnak, aki biztosan értékesítette a ziccert.

Mikler fogta Stojkovic hetesét, de a kipattanót már bevágta a vendégek játékosa, 4:2.

Ugalde talált be a szélről, 5:2.

Ilic adta el a labdát, Babichev lódult meg, Ugalde sem tudta megállítani, 5:3. Marguc gyorsan válaszolt, 6:3. Újabb szélső gól, ezúttal viszont a túloldalon, Razgor vette be Mikler kapuját, 6:4. Ilic pattintott Pesic kapujába, 7:4.

Jó védekezés után Sulic növelte a különbséget, 8:4. Mikler védett nagyot. Aztán Zeitz talpról szinte begurította a lasztit a kapuba, 9:4. A Brest azonnal időt kért.

Kiválóan védekezik a Veszprém, újabb labdaszerzés után Ugalde a második és Ilic is a harmadik találatát jegyezhette, 11:4 (17. perc).

Babichev duplájával közelebb férkőzött a Brest, de még így is öt a különbség.

Első hetesét lőhette a házigazda, Marguc magabiztos, 12:6.

Friss erők a pályán, Terzic azonnal fel is avatta Pesicet, 13:7. Marguc kapott szenzációs indítást, 14:7.

Shilovych hozta közelebb csapatát, 14:9, 27. perc. Razgor góljával 14:10.

Chema volt eredményes. Mikler védése után Terzic lőtt kissé szerencsés gólt, 16:10.

Manojlovic átlövése után Ortega mester kért időt, fél perccel a játékrész lezárása előtt. Maradt a 16:11.

Mikler két védése után Zeitz lőtte a hazaiak első gólját újra, 17:11. Ugalde ziccerével kialakult az eddigi legnagyobb különbség, 18:11.

Schuch kapta a találkozó első két perces büntetését. Sulic rontott, majd Babichev góljával 18:13. Schylovich ziccere után 18:14.

Zeitz harcolt ki hétméterest, Marguc persze továbbra sem hibázik.

Razgor szerzett labdát, be is vágta Mikler kapujába, 19:15, 38. perc. Ilic hatalmas átlövésével 20:15. Rutenka hozta közelebb a csapatát, 20:16. Újabb hetest lőhet az MKB: Marguc ügyesen ejtette a labdát  Charapenka kapujába, 21:16. Mikler nagyokat véd, aztán Sulic eredményes, majd Ugalde, 23:16.

Stojkovic hetesből szépített, 23:17. Mikler ma is szenzációóóós!!!

Ilic bejátszása után Sulic negyedik góljának örülhettünk, 24:17. Bresti hétméteres, Stojkovic a kapufára pattintotta a labdát, de a kipattanót megint bevágta, 24:18. Razgor hát mögötti gólja, mi tagadás szép volt, 24:19.

Zeitz eredményes betörés után, 25:19. Ugalde száguldott végig, 26:19.

Razgor állhatott a büntető vonalhoz, nem hibázott, 26:20. Sulic válaszolt szinte azonnal, 27:20.

Szép figura után Babichev nevét jegyezhettük fel a góllövők között, 27:21. Marguc hétméterese pedig utat talált a kapuba, 28:21.

Elcsöndesült a veszprémi közönség Bozovic hatalmas átlövésénél, de annál hangosabban ujjongott Zeitz góljánál. Manojlovic is betalált, 54. perc: 29:23.

Chema fekszik a földön, de gyorsan összekapta magát az ütés után.

Bozovic újra nagy gólt ragasztott Mikler kapujába, 29:24. Újra Bozovic, 29:25. Chema nem hagyta ennyiben a dolgot, 30:25.

Az utolsó percekre Kancel Ottó is lehetőséget kap...

Selvasiuk gólja után Schuch is betalált estében, 31:26.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!