Telekom Veszprém

2010.12.05. 13:20

Vujin a célkeresztben

Hamburg, Veszprém - A vendégek közül elsősorban Marko Vujin állt a németek figyelmének középpontjában a HSV HamburgMKB Veszprém kézilabda Bajnokok Ligája csata előtt és közben. A Németországba készülő szerb játékos nemcsak a pályán volt célkeresztben.

Horváth Gábor

 A magyar bajnok balkezes átlövőjének irányába tanúsított, kitüntetett érdeklődés természetesen nem volt véletlen: egyrészt Vujin a veszprémi meccsen 13 gólt lőtt a HSV hálójába, másfelől nemrég nyilvánosságra került, hogy a szerb előszerződést írt alá THW Kiel csapatával, amely szerint 2012 nyarától a Hamburg legfőbb riválisát erősíti.
A BL góllövőlistáját vezető kézilabdázót már a csapat pénteki megérkezésekor újságírók várták a szálloda előterében, és a másnapi derbi beharangozójaként a Hamburger Morgen Post egész oldalas cikket közölt róla. Az előszerződésével kapcsolatban itthon inkább titkolózó Vujin a németeknek kézséggel válaszolt: "A karrierem szempontjából ez egy óriási előrelépés."
Érdekesség, a 26 esztendős átlövő azt nyilatkozta, hogy a Kiel mellett a Löwen és a Hamburg is megkereste. Utóbbi már tavaly is érdeklődött iránta és 2011-re le is igazolta volna, de neki az túl korai volt.
A napilap erről megkérdezte Martin Schwalbot is, de a HSV-edző tagadta, hogy meg akarták volna szerezni a kézilabdázót. Ez egy pletyka, amit a menedzserei terjesztettek el - mondta. Schwalb szerint egyébként Vujin egy szenzációs átlövő, de egészen biztosan nem a legjobb. Például azért, mert egyáltalán nem vesz részt a védekezésben.
Hogy 2012-ben, vagy esetleg egy évvel korábban hagyja el Veszprémet, Vujin az újság szerint azt válaszolta, hogy ez csak a jelenlegi klubján múlik, amelynek még meg kell találnia a helyettesét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!