Lombard Pápa

2012.05.09. 17:35

Nincs veszélyben a pápaiak kérelme

Pápa - Miközben a Lombard Pápa a labdarúgópályán küzd az élvonalbeli tagság megőrzésén, addig a háttérben a klub vezetése sem tétlenkedik: a jövő évi NB I-es indulás feltételein és a stadion fejlesztésein munkálkodnak.

Polgár Tibor

A Magyar Labdarúgó Szövetség  tájékoztatása szerint az Elsőfokú Licencadó Bizottság már tárgyalta a 2012/2013-as bajnoki szezonra vonatkozó NB I-es licenckérelmeket. A testület első körben hét klubnak adott NB I-es indulásra jogosító engedélyt. A Lombardnak - a több csapattal közösen - május 11-ig kell a hiánypótlást elvégeznie. Szemán Györgyöt, a Lombard Pápa sportigazgatóját kérdeztük a klub helyzetéről.
 
- Jelenleg hogyan áll a Lombard licenckérelme?
 
- Tudni kell, hogy egy klublicenc több száz oldalas anyagot tartalmaz, ehhez kapcsolódóan licencadó-testület további kérdéseket tehet fel a sportszervezet felé. Nekünk komolyabb hiányosságunk nincs, minden előírást teljesítettünk. Évek óta gond nélkül megkapjuk az NB I-es indulásra jogosító licencet, általában a második körben. Idén is így lesz.
 
- A Perutz-stadion milyen állapotban van?
 
- A stadion 2002-ben épült. Szép, de kicsi létesítmény, ami az idő múlásával itt-ott fejlesztésekre szorul. Tíz éves a gyepszőnyeg, ami eléggé elhasználódott, habár még mindig Magyarország legjobb pályái között tartják számon. A későbbiekben szeretnénk a családi szektor oldalán bővíteni a lelátót, fejleszteni a VIP-részlegünket, és komfortosabbá tenni a sajtóhelyet.

- Egy-két hazai stadion lelátóin már megtiltották a dohányzást. Diósgyőrben például már szurkolókat is kivezettek a nézőtérről, amiért rágyújtottak. Pápán felmerült a lelátói dohányzás tiltása?
 
- Nálunk ez a kérdés még nem került napirendre, ebből szerencsére még sosem volt probléma a szurkolóink között. Nyilván az lenne a legjobb, ha minél kevesebben dohányoznának, de eddig még egyik fél részéről sem mutatkozott arra igény, hogy megvitassuk a dohányzás lelátói betiltását.



Költséges lesz a gyepszőnyeg cseréje

Szemán Györgytől megtudtuk, a gyepszőnyeg cseréje 20-30 millió forintba kerülne, ám ha a 2014-es klublicenc előírásai szerint fűthetővé is kell tenni a pályát, akkor a beruházás összköltsége az 50 millió forintot is elérheti. Mivel a stadion önkormányzati tulajdonban van, ez a költség  a pápai önkormányzatot terhelné. A sportvezető hozzátette, jó viszonyban vannak az önkormányzattal, amely a pápai labdarúgás érdekében a klub minden lényeges kérését teljesítette.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!