Laza

2011.02.13. 09:27

Zenei kavalkád a Lővér-kempingben

Újfent hamisítatlan zenei kavalkádnak ígérkezik a június végén startoló VOLT Fesztivál. A soproni Lővér-kempingben ugyanis a legfrissebb hírek szerint olyan csapatok bazseválnak majd a nagyérdeműnek, mint a 30 Seconds To Mars, a Pendulum és a House Of Pain, de a technovarázsló Moby és a bulikirály Paul Kalkbrenner is adja majd a talpalávalót.

Szabó Péter Dániel

A tradicionális soproni dzsembori szervezői a héten hozták nyilvánosságra az első neveket az idei kínálatból. Biztos tehát, hogy ott lesz a nagyszínpadon az egyik legaktuálisabb rockbanda, a 30 Seconds To Mars, amelynek énekes-gitárosi posztját a hollywood-i szupersztár, s nem mellesleg a tinilányok bálványának tartott Jared Leto tölti be. Komoly drumnbass darálásra lehet számítani a Pendulum élő koncertjén, de a zenei mágus, az Eminem által is több ízben dalba foglalt Moby bulija sem ígérkezik gyengének. Ha ez nem lenne elég, az utóbbi idők legsikeresebb német sztárja, a Berlin Calling főszereplőjeként világhírűvé vált Paul Kalkbrenner is tiszteletét teszi majd Sopronban. Érdekesség, hogy a germán lemezlovász VOLT Fesztivál előtti berlini koncertje már fél évvel korábban teltházas: közel húszezren kíváncsiak rá.

 


 
Sokak örömére hosszú évek után újra színpadra lép a Jump Around című klasszikust jegyző hiphop-legenda, a House of Pain, s a tucatnyi más érdem mellett a South Park főcímzenéjét is magáénak mondható Primus is muzsikál majd, hogy aktuális klubkedvencekről, azaz a Crookersről és Joris Voornról ne is beszéljünk. Az esemény szervezőitől megtudtuk: Magyarország legismertebb és legnépszerűbb vidéki eseménye sok szempontból különbözik majd a megszokottól. Lobenwein Norbert elmondta, a fesztivál felépítése jelentősen változik, ugyanis a nagyszínpad mellett felépítenek egy másik, nagy kapacitású színpadot is, így a nagy számban várható hazai- és világsztárok koncertjeit méltó körülmények között élvezheti majd a közönség.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!