Kultúra

2016.01.27. 20:23

Vásznon az erdők, mezők hangulata

Veszprém - A megye természeti szépségeit bemutató képek mellett csendéletek is láthatók S. Polgár Mária első egyéni kiállításán.

Marton Attila

Az Egy túrázó szemével című kiállítás megnyitójában N. László Gizella festőművész az alkotó életútjáról beszélve elmondta, a művészetekkel a középiskolában találkozott először, majd rajzolni és festeni az óvónőképzőben tanult meg komolyabban, ahol több technikát is elsajátított. Bár az évek során többször tervezte, végül nyugdíjasként érkezett el az idő, hogy beiratkozzon egy festőtanfolyamra.

N. László Gizella festőművész, S. Polgár Mária alkotó és Fazekas Orsolya közművelődési szakember a kiállítás megnyitóján
Fotó: Balogh Ákos

A képekről elmondta, S. Polgár Mária alkotásai témáját legtöbbször a természetből meríti, ugyanis egy természetbarát egyesület tagjaival hetente akár négy túrán is részt vesz. A természetjárások alkalmával szerzett élmények, fények vagy színek visszaköszönnek a képeken: például a napfény játékos foltjai, az eldugott tisztások, erdők és rétek hangulata. Kiemelte, a természet szépségét és tisztaságát igyekszik átadni. de megragadja érdeklődését egy-egy érdekesebb épület vagy Balaton-felvidéki pince.



S. Polgár Mária kérdésünkre elmondta, négy éve kezdett el festeni, azóta több csoportos tárlaton voltak láthatók a képei, a mostani kiállítás az első, hogy egyénileg mutatkozhat be. A tárlaton természeti képek, mezei virágok, egy dörgicsei pince és a téli Balatont ábrázoló festmény is látható.

A megnyitón közreműködött Németh Vanda Valentina. A Városi Művelődési Központban nyílt tárlat február 16-ig látható.

 

 

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!