Kultúra

2015.07.13. 15:53

Képzőművészet, zene és irodalom

Veszprém - Rendhagyó koncertet adott az Éste együttes. Az interaktív rendezvényen szerephez jutott a képzőművészet és az irodalom is.

Marton Attila

Az Éste együttes Trócsányi Gergő szövegíró-énekes és Süle Zsolt zeneszerző köré szerveződött, amelybe más formációikból egykori és jelenlegi zenésztársaikat hívták el játszani.

Harangozó Botond, Trócsányi Gergő és Glück Balázs
Fotó: Penovác Károly

A koncerten a dzsessz- és sanzonelemeket is tartalmazó dalok között a formáció létrejöttéről és a szerzemények keletkezési körülményeiről is beszélt a szövegíró és a zeneszerző, sőt, a közönség is feltehette kérdéseit a zenészeknek. Az összművészeti jelleget erősítette, hogy a Dubniczay-palota udvarában tartott rendezvényen Debreczeny Zoltán festőművész tizennégy alkotását állították ki, a művek az elhangzó dalok egy-egy mondatát, hangulatát illusztrálták. Az alkotó elmondta, szeretnének hagyományt teremteni a rendezvényből, és negyedévente-félévente megismételni azt. Az esten irodalmi szövegeket adott elő Tóth Loon és Máté P. Gábor, a Veszprémi Petőfi Színház színésze.

Az est szünetében Döbröntei Péter szivarsommelier tartott előadást a kubai szivarokról. A rendezvényt Herth Viktória, a programot rendező Művészetek Háza gyűjteményvezetője moderálta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!