Kultúra

2011.09.07. 08:36

Reformkori múltidézés

Balatonfüred - Szeptember 23-25. között minden a reformkorról szól majd Füreden. Ekkor rendezik a Romantikus Reformkor nevű programsorozatot.

Szabó Zsuzsanna

Az ide látogatók zenei és az irodalmi műsorok, sportbemutatók és korabeli szórakozási lehetőségek - például tarokk - közt válogathatnak, a színházi előadásról és a mintegy kétszáz korhű jelmezes bálozóról nem is beszélve.
 
A különleges múltidézésnek részese lesz a méltán népszerű Princess együttes is. A csinos hegedűs lányok alkalomhoz illő ruházatban és korhű zenei aláfestéssel csatlakoznak a nem mindennapi rendezvényhez. Egyedülálló koncertjükön csendülnek fel ismert és kedvelt zenék: Tere Fere Polka, Viva Espana, Besame Mucho, Mumbo Jumbo, Por Una Cabeza.

Köztük olyan magyar gyöngyszemekkel, mint Brahms V. Magyar tánca, Monti Csárdása vagy Erkel Palotása. A népszerű formáció saját számokkal is készül.
 
A megidézett kor történelmi jellegzetességénél és a csak Füredre jellemző momentumainál fogva egyedülálló programot és szórakozást kínál a rérsztvevőknek. A Princess koncertje 24-én délután öt órakor kezdődik a Kisfaludy színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!