Kultúra

2010.01.05. 12:48

Erotikus regény az arisztokraták után

Veszprém - Adonyi Sztancs János író, újságíró mutatta be a közelmúltban Arisztokraták ma II. és Nászetetés, avagy csók után herpesz című köteteit az Eötvös Károly Megyei Könyvtárban.

Deák Dóra

Nemrég jelent meg Adonyi Sztancs János Nászetetés, avagy csók után herpesz című erotikus regénye, amelyben a férfi főhős háromszor tizenkettő, azaz harminchat novellisztikus, pikáns e-maillel és egy szervesen kapcsolódó verseskötettel ajándékozza meg rajongva szeretett félig francia, félig magyar hölgyét.

A történet egy budapesti, érzékiséggel teli szalonból indul és a magyar titkosszolgálat irodájában fejeződik be. Az író elmondta: a nászetetés eredetileg azt jelenti, a hím állat ajándékot visz a nősténynek, hogy könnyebben rábírja a párosodásra, könyvében pedig a hódító férfi nyűgözi le a kiválasztott nőt szellemi csemegével.

Arisztokraták ma című kötete kapcsán pedig elárulta Adonyi Sztancs János, hogy már a sorozatot befejező, harmadik kötet is kész van, csak a kiadás várat magára. 

Még a Szabadföldnél dolgoztam, amikor egy riportot írtam gróf Károlyi Lászlóról, ami nagyon jól sikerült, olyanokat is elmondott, amikre én nem is gondoltam. Magyarországon száznegyven arisztorkrata, főnemes család él, ebből hatvanhármat szólaltatok meg, kötetenként huszonegyet.

Szerintem az ő sorsuk fonódott úgy össze a magyar történelem fontos eseményeivel, hogy érdemes jobban megismerni az életüket, ő magukat  fogalmazott az író, akinek kuriózumnak számít a kötete, hiszen senki nem gyűjtötte eddig így össze a főnemeseket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!