Kultúra

2009.08.03. 02:28

Jubiláló bablevesparti

Alsóörs - Tizedik alkalommal rendezték meg az Endrődi-Jókai-bablevespartit a Balaton-parti településen.

Deák Dóra

A program a délutáni órákban kezdődött, amikor megérkeztek a Jókai hajó utasai Balatonfüredről korhű ruhákban, idézve az 1800-as éveket. 

Jókai szobrának megkoszorúzása után az Endrődi parkban is többen koszorút helyeztek el Endrődi Sándor emlékművénél és felavatták Endrődi nagy barátjának, Mihálkovics Tivadarnak a szobrát. 

Hebling Zsolt,
Alsóörs polgármestere ajándéktárgyakkal fejezte ki köszönetét azoknak az egyesületeknek, személyeknek, akik a kezdetektől részt vettek ennek a murinak a megvalósításában. 

A rendezvény a művelődési házban folytatódott, ahol a Sirály nyugdíjasegyesület énekkarának műsora fogadta a megjelenteket, majd Albrecht Sándor tekintett vissza az elmúlt tíz évre, azokra a személyekre, akik hozzájárultak a Balaton kultuszához. 

Ünnepi beszédet Jókai Anna Kossuth- és Magyar Örökség-díjas írónő mondott, akit a nagy meleg ellenére élvezettel hallgatott a lelkes közönség. 

Beszédében hangsúlyozta a hagyományőrzést, a család fontosságát, beszélt a társadalom összetartó erejéről, a hazaszeretetről, valamint a globalizációról és annak hatásairól. 

A bablevesek elfogyasztására a Tilinkó együttes népzenei műsora után került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!