Természettudomány

3 órája

Rajzok az év állatairól – Játsszon velünk! Segítünk (képgaléria, videó)

Minden ősszel különleges díszítést kap Zirc központja, ugyanis gyerekek krétarajzai kerülnek az aszfaltra ilyenkor a bakonyi kisváros főterén. Felismeri a rajzok alapján készült fotókon az év fajait?

Rimányi Zita

A Bakonyi Természettudományi Múzeum szervezett idén is aszfaltrajzversenyt. A zirci és a környékbeli iskolákból 19 csapat érkezett a rendezvényre, és a rajzok alapján a diákok a színes kréták mestereinek bizonyultak. Felkészülten, gyorsan dolgoztak. Ismerik a védett és más állatokat, emellett előre gyakorolták a rajzolást. Többségük nem könnyű, inkább kihívást jelentő feladatot választott.

Zirc központjában kerültek az aszfaltra a rajzok
Zirc központjában kerültek az aszfaltra a rajzok, az év fajai, a gyerekek a felkészülés során jobban megismertek több állatot és növényt 
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Rajzokon az év állatai

Felismeri az év állatait és növényeit a rajzokon? Segítünk, érdemes több alkotáson keresni az európai vadmacskát, a közönséges medvelepkét, a kerecsensólymot és a gyapjas mamutot.

Szerepel néhány rajzon szürke galóca és fehér tündérrózsa is, helyenként boglárkalepkék társaságában.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában