Különleges program

3 órája

Veszprémi Állatkert: jobbnál jobb programok az állatok világnapján

Az állatok világnapja alkalmából különleges programok várták a látogatókat. A Veszprémi Állatkert által rendezett esemény középpontjában egy izgalmas vetélkedő állt, amelynek célja nemcsak a versengés volt, hanem az állatok iránti tisztelet és gondoskodás hangsúlyozása is.

Titzl Vivien

Vetélkedő csapatok

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, Assisi Szent Ferenc emlékére; az ünnep célja az ember és állat közötti barátság erősítése, valamint a felelősségteljes együttélés hangsúlyozása. A Veszprémi Állatkert idén is vetélkedőt szervezett, a rendezvény a rossz időjárás miatt október 18-án valósult meg. Közel 200 diák érkezett 9 iskolából (26 csapat), hogy játékos feladatokkal bővítsék ismereteiket az állatvédelemről. A résztvevők csapatokban teljesítettek különböző kihívásokat, amelyek során az állatkert lakóival kapcsolatos ismereteiket tesztelték. A rendezvény célja az állatok védelmének fontosságára való figyelemfelhívás volt. A program lebonyolításában a Vetési Albert Gimnázium és a Pannon Egyetem diákjai segítettek.

Vetélkedő a Veszprémi Állatkertben
Vetélkedő a Veszprémi Állatkertben
Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

A Veszprémi Állatkertben több diák is összemérhette tudását a mára már hagyománynak számító vetélkedőn. A vadaspark minden évben az állatok világnapján szervezi meg az eseményt, idén kicsit eltolódott az esős időjárás miatt. A gyerekeket Török László, az állatkert igazgatója, valamint két zoopedagógus köszöntötte a bejárat előtt, és készült egy csoportkép is. Ezek után a csapatok regisztrálhattak a Szavanna játszótéren, és kezdődhetett a móka!

Veszprémi Állatkert: játszva tanulhatsz!

A gyerekek több állomáson is megfordultak, ahol a táblák alapján kellett válaszolniuk a kérdésekre, például a tigriseknél az egyik feladvány az volt, hogy mekkora az állat testhossza. Lajhártempóban is haladhattak, a lényeg az volt, hogy a kérdőívek segítségével közelebb kerüljenek és jobban megismerjék az őket körülvevő környezetet és az abban rejtőző élőlényeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában