Külföld

2009.11.05. 02:04

Kérdéses a World of Warcraft jövője Kínában

Peking - A kínai médiahatóság (GAPP) visszautasította a World of Warcraft szerepjáték kínai forgalmazójának engedélykérelmét, így kérdésessé vált a világ egyik legnépszerűbb online játékának jövője Kínában.

MTI

A GAPP annak ellenére utasította el a forgalmazó NetEase engedélykérelmét, hogy azt a kulturális minisztérium áprilisban már három évre megadta.
   
A hivatal indoklása szerint azért tagadták meg az engedélyt a NetEase-től, mert az megsértett egy július 30-án kelt bírósági végzést: ennek értelmében a cégnek addig fel kellett volna függesztenie az új játékosok regisztrációját és az előfizetői díjak beszedését, amíg "nem korrigálja a játék ártalmas tartalmát".
   
Elemzők szerint a játék sorsa azon dőlhet el, hogyan alakulnak az erőviszonyok a két állami szerv között.
   
A kaliforniai székhelyű Activision Blizzard Entertainment által kifejlesztett World of Warcraft kínai működtetési joga 2005 és 2009 között a The9 nevű szolgáltatónál volt, ettől a cégtől került a licensz áprilisban a NetEase-hez.
   
A játéknak mintegy 5 millió aktív kínai tagja van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!