Hírek

2017.01.23. 21:35

Megyénket is elérte az influenzajárvány

Veszprém - A megyét is elérte az influenzajárvány az év második hetében, a megbetegedések száma magasabb a gyerekek között.

Marton Attila

Ugrásszerűen megnőtt a betegek száma a veszprémi gyermekorvosi rendelőkben hétfőn, ezt több háziorvos is megerősítette.

Halmai Anna házi gyermekorvos elmondta, a betegek az influenzaszerű megbetegedés tüneteivel keresik fel, hétfőn a beteg gyerekek többsége magas, 39-40 fokos lázra, ízületi, valamint végtagfájdalomra panaszkodott. A szakember elmondta, a gyermekeknél az óvodásoktól a serdülőkig minden korcsoportban jelen van a betegség.

A kezelés kapcsán kiemelte: a betegség gyógyításához legalább négy-öt nap ágynyugalom szükséges, sok vitamint kell fogyasztani, és csillapítani kell a lázat. Az Országos Epidemiológiai Központ által kiadott heti jelentés szerint az év második hetében az ország valamennyi részén emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma, Veszprém megyében az országos átlagnál kevesebben fordultak orvoshoz ilyen panasszal.

A korcsoportok szerint a betegség a 3-14 éves gyerekek közt volt a legmagasabb.

Nőtt a betegszám az elmúlt napokban, de a legtöbben meghűléses panaszokkal érkeznek a rendelőbe, mondta Balla György, Balatonakali háziorvosa. Hozzátette, jobbára felső légúti megbetegedésekkel és náthaszerű tünetekkel fordultak hozzá a páciensek.

A szakember megjegyezte, továbbra sem késő még beadatni az influenza elleni oltást, a védettség másfél-két hét alatt kialakul. A háziorvos azt tanácsolja, vitamindús étrenddel tegyünk a betegség megelőzéséért.

A járvány az utóbbi évekhez képest korábban érkezett hazánkba, az év második hetében több mint harmincegyezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!