Hírek

2016.07.20. 16:13

Nátrán Albin a megyei vezető mentőtiszt - Ónodi Lívia régióigazgató távozik

Veszprém - A Veszprém megyei vezető mentőtiszti feladatok ellátására 2016. július 1-től Nátrán Albin kapott megbízást.

Kovács Erika

Onódi Líviának, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Közép-dunántúli Régió igazgatójának munkaviszonya 2016. július 19-i hatállyal közös megegyezéssel megszűnt. Feladatait a továbbiakban Vörös Péter, orvos igazgató-helyettes látja el  – közölte érdeklődésükre Győrfi Pál kommunikációs és pr igazgató.

Fotó: Balogh Ákos

Az igazgató a fejlesztésekről, beruházásokról kifejtette, az OMSZ járműállományának fejlesztése tovább folytatódik, a kormány által biztosított két milliárd forintos forrásból a mentők újabb gépkocsikat vásárolhatnak. A fedezet már a mentők rendelkezésére áll, a közbeszerzés előkészítése megkezdődött. A számítások szerint a beérkező árajánlatok függvényében akár 100 újabb mentőautó is szolgálatba állhat év végéig, kiváltva ezzel az elhasználódott, régi járműveket.

Az idei évben ez már a második nagy volumenű gépkocsi vásárlás az OMSZ-nél. 2016 januárjában az intézmény mintegy 2,3 milliárd forintos állami forrásból összesen 92 korszerű, eset-rohamkocsi szintű mentőautót vásárolhatott, melyekből 74 darab már beérkezett és az elkövetkező hetekben a járművek utolsó csoportja is szolgálatba áll Magyarország mentőállomásain – mondta Gyrfi Pál. Hozzátette, az autók érkezésének időpontja a közbeszerzési eljárás illetve a gyártás függvénye. Az új autók elosztása a mentőállomások között az akkor aktuális szükségletek szerint alakul, vagyis oda kerül a beérkezett új autó, ahol éppen a legnagyobb szükség van rá. A várható darabszám alapján minden országrészbe juthat az új mentőegységekből.

Mint Győrfi Pál elmondta, az eddig hivatalban lévő megyei vezető mentőtisztek megbízása 2016. június 30-án lejárt. A pályázat kiírása és a beérkező pályázatok elbírálása szabályosan és eredményesen megtörtént. A Veszprém megyei vezető mentőtiszti feladatok ellátására 2016. július 1-től Nátrán Albin bajtárs kapott megbízást. Onódi Líviának, az OMSZ Közép-dunántúli Régió igazgatójának munkaviszonya 2016. július 19-i hatállyal közös megegyezéssel megszűnt. Feladatait a továbbiakban Vörös Péter, orvos igazgató-helyettes látja el. -A vezető mentőtisztek szerepe igen fontos, hiszen munkájukkal egyszerre szolgálják a betegek és az életmentő hivatást gyakorló bajtársak érdekeit. Az OMSZ új vezetésének és minden dolgozójának fő feladata és célkitűzése a lehető legtöbb emberélet megmentése, a még gyorsabb és még magasabb színvonalú mentőellátás biztosítása valamennyi rászoruló számára – fogalmazott Győrfi Pál. Kiemelte, ugyancsak fontos céljuk az életmentő hivatást gyakorló, áldozatos munkát végző mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsültségének javítása, biztonságuk és szakmai fejlődésük támogatása. - Ezen célok érdekében jelenleg is intenzív munka folyik- hangsúlyozta a kommunikációs és pr igazgató.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!