Hírek

2015.10.27. 18:36

Újra megállnak a buszok - Novembertől nyolc járatot visszakapnak az ösküiek

Öskü – November 2-től nyolc buszjárat újra megáll a település határában, így megoldódhat a helyiek utazása az iskolába és a munkába.

Szabó Péter Dániel

Beszámoltunk arról, hogy lakossági fórumot is összehívtak az ösküiek a szerintük tarthatatlanná vált buszközlekedés miatt. Szeptember 1-jétől, az új menetrend szerint ugyanis tizenegy buszjárat nem áll meg a település határában, a 8-as főút mellett kialakított új buszmegállóban, hanem lassítás nélkül továbbhalad. Az ösküiek szerint ily módon sokkal körülményesebbé vált az iskolába, illetve munkába jutás.

Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke kedden a helyszínen elmondta, október 26-án személyesen egyeztetett az ügyben illetékes Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel, s tájékoztatta őt a helyiek közlekedési problémáiról, amit az új menetrend okozott.

Ovádi Péter elmondta, személyesen egyeztetett az ügyben Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszterrel
Fotó: Szabó Péter Dániel

– Nyolc járat ügyében kértem változtatást, miután egyeztettem a lakossági igényekről Ángyán Tamás ösküi polgármesterrel. A Székesfehérvár–Budapest irányba az 5:32-kor, 6:01-kor, 8:03-kor és 18:48-kor, illetve a szabad- és munkaszüneti napokon 13:35-kor induló buszjáratok, Székesfehérvár és Budapest  irányából pedig a 15:12-kor és 16:14-kor, illetve szabad- és munkaszüneti napokon 16:42-kor érkező járatok visszaállítását kértem. Seszták Miklós ígéretet is tett a változtatásra. Mindez kedden a minisztériumból érkezett tájékoztatás szerint biztossá is vált, azaz november 2-től ismét megállnak az említett buszjáratok Öskünél – mondta el Ovádi Péter. Hozzátette, ez az ügy is bizonyítja, hogy egy probléma kezelésében megoldási javaslatokra és a megfelelő úton elindított egyeztetésre van szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!