Hírek

2015.05.12. 17:05

Lövészetek és katonai gyakorlatok Veszprém megyében: nyugodtabb lesz a május

A korábbi hónapokhoz képest a május nyugodtabbnak ígérkezik megyénk lő- és gyakorlóterein.

Szabó Péter Dániel

A „0” ponti szektorban Hajmáskér és Öskü térségében a héten minden nap közepes zajhatású harcjármű lövészetet tartanak, Gyulafirátótnál pedig május 13-án és 14-én kell számítani szintén közepes zajhatású légierős tevékenységre, közölte lapunkkal az MH Bakony Harckiképző Központ.

Várpalota felett, a csörlőházi lőtéren a héten kis zajhatással járó légierős tevékenység, május 13-án és 19-én pedig közepes zajhatású gyalogsági lövészet várható. A gyakorlatok ezúttal nem járnak forgalomkorlátozással – jelezte a katonai alakulat.

Jelentősebb katonai tevékenységre a Tapolca közelében fekvő Újdörögdön lehet számítani. A gyakorlótéren található romvárosban a honvédségi tájékoztató szerint május 17-től 29-ig 18 és 23 óra között várható közepes zajhatással járó gyakorlat.

Ami a továbbiakat illeti, júniusban ismét nemzetköz honvédségi rendezvényt tartanak megyénkben, a Capable Logistican 2015 az év legnagyobb katonai erőket megmozgató gyakorlata lesz. A nyári szünet után szeptembertől várható újabb aktivitás, ekkor a szárazföldi erők mellett a légierő alakulatai is feltűnnek majd megyeszerte.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!