Hírek

2012.06.26. 17:41

Máris felpuhítják a füredi szesztilalmat

Balatonfüred - Alig két hónappal a megalkotása után várhatóan már a szerdai képviselő-testületi ülésen puhítanak a szesztilalmi rendeleten.

Győrffy Árpád

A képviselők két hónappal ezelőtt rendeletben tiltották meg, hogy a boltokban este tíz és reggel hat óra között szeszes ital árusítsanak. Ezzel akarták visszaszorítani az éjjel is nyitva tartó boltokból a táncos szórakozóhelyekre tartó fiatalok közterületi alkoholfogyasztását és az ezzel párosuló vandál megnyilvánulásokat.

A balatonfüredi képviselők elé kerülő javaslat szerint az általános tilalmat az éjfél és reggel hat óra közötti időszakra szűkítenék. Este tíztől csak a diszkók sújtotta övezetben, a Jókai Mór utcától nyugatra és a Horváth Mihály utcától délre, a Balatonig terjedő területen lenne érvényes az árusítási tilalom.

Módosítják a "Macho-paragrafust" is, amelyiket elsősorban a város egyik szórakozóhelyén nemrég történt tragikus végű incidens miatt fogadtak el. Az akkori döntés szerint az este tíz és reggel hat óra között is nyitva tartó, szeszes italt is forgalmazó vendéglátóegységeknek a jellegükhöz és befogadóképességükhöz igazodva szakképzett biztonsági személyeket kell alkalmazni. A rendelkezés nemcsak a táncos helyeket sújtja, hanem azokat a normál éttermeket is, ahol a kényelmesen vacsorázó vendégek miatt 10 órakor még nem lehet bezárni. A helyi jogalkotók a vállalkozói felháborodásról értesülve, a rendelet tervezett módosításával csak az éjfél után is nyitva tartó üzletek esetében írnák elő a szakképzett biztonsági őrök alkalmazását. A rendelet szövege, az eredeti fogalmazást megtartva, az időhatárral továbbra sem a kötelezettség teljesítésének idejét rögzíti, hanem azt, hogy kinek kell teljesíteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!