Hírek

2012.05.12. 18:06

Májusi vigasságok Vázsonyban

Nagyvázsony - Szezonnyitó ünnepséget tartottak a várban, melyen reggeltől estig sokféle programot kínáltak az érdeklődőknek.

Varga Ibolya

Két szakaszban szervezték meg a programokat. Délelőtt a kirendeltségi épültet adták át, mely a jövőben talán kávázóként üzemel majd. A megjelenteket Vigh-Krupla Orsolya, polgármester köszöntötte, majd Czapáry Rita, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) Veszprém megyei kirendeltségének vezetője szólt arról, hogy mennyire fontos a helyi közösségek céljainak megfogalmazása és azok közül a megtérülők megvalósítása.

A Mesevár Óvoda és a Nagyvázsonyi Ifjúsági Fúvósok előadása tette ünnepélyessé az épület átadását. Délután sólyomröptetéssel kezdték a programokat, majd a helyi lovas hagyományőrzők mutatták be műsorukat. A polgármester asszony és Horváth Zsolt országgyűlési képviselő nyitotta meg a programot, melynek keretében a helyi hagyományőrzők léptek fel. Ezen kívül népi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és különféle a harcművészetekhez is köthető ügyességi feladatokkal szórakoztatták a résztvevőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!