Kézilabda

2 órája

Nem tudott nyerni Szegeden a Veszprém

A kézilabda NB I/B legutóbbi játéknapján nagy bravúrt ért el a KK Ajka, a Veszprém Handball Academy pedig hétgólos vereségbe szaladt bele a riválisánál.

Balogh Dávid

OTP Bank-PICK Szeged U21–Veszprém Handball Academy U21 31-24 (14-13)

Szeged, 250 néző. V.: Kiu G., Kiu T.

Szeged U21: Koncz, Farkas (kapusok), Kucsera 1, Járó 4, Lukács 4, Furka 3, Balogh 1, Losonczy 1, Sajben 6, Szepesi 3, Szűcs 8 (2), Vidovenyecz, Mészáros, Németh, Herbert, Vincze. Edző: Szabó Levente.

Veszprém U21: Reidmár, Várady-Szabó, Szujó, Szabó L., Szökrényes, Edwards, Janowszky 4 (1), Hoffmann, Apró 5 (4), Török-Vida 1, Birnbauer 2, Fenyő 1, Balogh 5, Horváth 3, Gáncs-Pető 2, Dopjera 1. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 7/5.

Parázs csatát hozott az első játékrész. Ugyan többször is meglépett a Szeged négy góllal, de folyamatosan visszakapaszkodott Tombor Csaba együttese. A félidőre egygólos előnnyel mehettek a szegediek. A fordulás után azonnal rákapcsoltak a hazaiak, és nem nagyon engedték felzárkózni a bakonyiakat. Végül a Szeged hétgólos sikert aratott.

Várni kell még a Veszprém Handball Academy U21 első győzelmére a bajnokságban
 Archív fotó: Veszprém Handball Academy/Wolf Attila

Veszprémi KKFT–Csömör KSK 32-25 (13-14)

Veszprém, 175 néző. V.: Fekete, Hajdu.

Veszprémi KKFT: Konyicsák, Gödör (kapusok), Grünfelder 2, Preszter 2, Farkas 4 (3), Ferencsik 6, Gulyás 1, Pintér, Szucsik 4, Ruzsányi 2, Szabadi, Majczán, Patonai, Rubos 7, Gajdos 1, Markovics 3. Edző: Dinko Dankovic.

Csömör: Karfner, Hajós, Dombrádi (kapusok), Szegedi, Bátky B. 2 (2), Szegner, Puskás 3, Turák 4, Mészáros 4, Bátky P., Pető 7 (4), Kerkovits 2, Jenei 1, Homor, Tóth F., Csányi 2. Edző: Kovács István.

Kiállítások: 10, ill. 12 perc.

Hétméteresek: 3/3, ill. 8/6.

Elképesztő taktikai harc vette kezdetét már az első másodpercektől, fej fej mellett haladtak a csapatok az első félidőben. A szünetben 13-14-et mutatott az eredményjelző. Fordulás után szintén sokáig kiegyenlített volt a játék, majd Rubosék fokozatosan magukhoz ragadták az irányítást, és alaposan lelépték ellenfelüket. Az 55. minutumban négy góllal vezettek a veszprémiek, és ez a végére hétre nőtt.

Mezőkövesd - KK Ajka 27-33 (15-20)

Mezőkövesd, 250 néző. V.: Hargitai, Markó.

Mezőkövesd: Szilágyi, Ulicsinyi, Illés (kapusok), Jancsó 5 (3), Sárosi, Veres 1, Tömöri, Gál, Vrhovina 2, Boda, Kátai 5, Szabó 4, Poczok, Dócs 9, Bodnár 1. Edző: Drizner Péter.

KK Ajka: Baracskai, Benkő (kapusok), Bodnár 3, Zvolenszki, Horváth 5, Jávor 5, Mezei 5 (4), Szücs, Kovács 2, Gyene 6, Rosta, Szabó 3, Nagy, John 2, Orbán 1, Buri 1.Edző: Velky Péter.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc

Hétméteresek: 3/3, ill. 5/4.

A hosszú utazás ellenére remekül kezdte a mérkőzést a Velky-legénység, az ötödik percben 0-4 szerepelt a táblán. A hazaiak két góllal válaszoltak ugyan, de a nagyszerűen védekező vendégek tartották biztos előnyüket, amikor is a félidő derekán a kövesdi edző időt kért (7-11). A pillanatnyi szünet sem zökkentette ki az ajkai fiúkat a játék ritmusából, akik Baracskai védéseinek is köszönhetően ötgólos előnnyel mehettek a pihenőre. A térfélcsere után sem változott a helyzet, Jávor vezérletével őrizte biztos előnyét a KK Ajka csapata, sőt a hosszú sérüléséből visszatérő Bodnár és Buri is kivette a részét a góllövésből (23-29). A kövesdi edző nyolc perccel a vége előtt még egy időkéréssel próbálkozott, de a fegyelmezetten játszó ajkai fiúk magabiztos játékkal tartották a különbséget (25-32). A hazai pályán több, mint másfél éve veretlen Mezőkövesd ellen bravúros győzelmet aratott a KK Ajka.

DEAC-Balatonfüred KA U21 26-21 (16-10)

Debrecen, 350 néző. V.: Garai, Varasdi.

DEAC: Hermann, Boros – Kovács B. 4, Bakó, Kiss R. 8, Kurucz 7 (2), Csabai 1, Fülöp, Radvánszki 2, Illés 2, Szolnoki, Kiss A., Pethő 1, Kerezsi, Tóth M. 1, Portik-Dobos. Edző: Mándi Norbert.

Balatonfüred: Erdei, Matos (kapusok), Szabó, Klucsik 3, Vári 2 (2), Viski, Faluba 5, Budai, Lukács 3, Cseh 1, Orbán, Konczos 1, Deák, Tóth 1, Sikler 2, Kővári 3. Edző: Papp Bálint. 

Hétméteresek: 3/2 ill. 2/2.

Kiállítások: 12, ill. 4 perc.

A hazaiak rajtoltak jobban, és az első játékrész végéig ki is tartott a lendület. A szünetre 16-10-es részeredménnyel vonulhattak a felek. A második félidőben is feszesen kitartott az alföldi védelem, amivel nem nagyon tudott mit kezdeni Papp Bálint csapata. Az 58. percre ugyan ledolgozta a Balaton-parti együttes a különbséget háromra, de a hazaiak ekkor sem illetődtek meg, és végül bebiztosították a pontokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában