Vármegyei körkép

18 órája

Kézilabda NB I/B: egy pontot tudtak gyűjteni

A Veszprém Handball Academy U21 ezúttal sem tudta megtörni a jeget. A kézilabda NB I/B-ben szereplő Veszprém vármegyei együttesek nem halmozták a sikereket, egyedül Dinko Dankovic csapata tudott pontot szerezni a hétvégén.

Balogh Dávid

Kézilabda Klub Ajka-Vecsés 24-25 (13-14)

Kézilabda: nem járt messze a ponttól a KK Ajka
Kézilabda: nem járt messze a ponttól a KK Ajka 
Fotó: Gyarmati László

Ajka, 250 néző. V.: Budai-Bock, Wenzel.

Ajka: Baracskai, Benkő (kapusok), Bodnár 2, Zvolenszki, Horváth 1, Jávor 2, Mezei 6 (5),Szücs 3, Kovács 3, Gyene 1, Rosta, Szabó 3, Nagy, John 2, Orbán 1, Buri. Edző: Velky Péter.

Vecsés: Szász, Balogh (kapusok), Antal L. 1, Fadhle 5, Székely 5, Zakics 2, Willi, Gáspár 5, Antal M., Farkas 2, Ember, Tóth Sz., Schmidt 3, Horváth 2, Pál, Dósa. Edző: Balogh Dávid.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést (1-3), de a hazaiak gyorsan rendezték soraikat és 6-5-re már ők vezettek. Ezt követően is fej fej mellett haladtak a csapatok, általában a vecsésieknél volt az előny, de az ajkaiak szorosan tapadtak ellenfelükre (10-10). A játékrész utolsó percében már két gólos volt a hazaiak hátránya, de Szücs góljának köszönhetően minimális lett a különbség. A pihenő után a vendégek rákapcsoltak, keményebben védekeztek, és állandósították 2-3 gólos előnyüket. A félidő közepén 18-22-es állásnál Velky Péter időt kért, ami után Baracskai vezérletével visszajött a meccsbe a nagy szívvel küzdő KK Ajka (23-23). Az utolsó öt perc izgalmasan alakult, a vendégek két gólt is szereztek, amire a hazaiak eggyel válaszoltak, majd egy sikertelen vecsési akció után az ajkaiak még támadhattak az egy pontért, de már nem sikerült a kapuba találni.

Veszprém Handball Academy U21–Szigetszentmiklósi KSK 22-26 (10-10)

Veszprém, 100 néző: V.: Haskó, Natkai.

Veszprém Handball Academy U21: Győri, Várady-Szabó (kapusok), Szujó, Szabó L. 2, Szökrényes, Janowszky 4 (1), Dopjera, Hoffmann 1, Apró 6 (3), Török-Vida, Birnbauer 2, Fenyő 1, Balogh B. 2, Horváth P. 2, Gáncs-Pető 2, Kardos. Edző: Tombor Csaba.

Szigetszentmiklós: Kovács R., Cvitkovic, Perényi (kapusok), Turák, Oláh, Gábori 1, Kovács M. 2, Schmid 7 (3), Éliás, Spacsek, Pulay 11 (1), Parzer, Szabados 4, Márton B. 1, Brandt 1. Edző: Imre Vilmos.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 7/4, ill. 5/4.

Az első játékrész kiegyenlített csatát hozott. Tombor Csaba csapata kétszer is meglépett két találattal, de a vendégek mindig visszakapaszkodtak. A félidőben 10-10-et mutatott az eredményjelző. A második játékrészben magasabb tempóba kapcsoltak a szigetszentmiklósiak, ez pedig gondot okozott a hazaiaknak. 46. perc: 15-20. A hajrában nem változott a játék képe, és végül négy gólos sikert arattak Pulay Gáborék. A veszprémi együttes első sikerére továbbra is várni kell.

Ceglédi KK–Veszprémi Kézilabda KFT 27-27 (11-12)

Cegléd, 400 néző. V.: Hornyik, Zörgő.

Ceglédi KK: Alexa, Varga (kapusok), Rozner 1 (1), Lendvai 1, Halász 4, Döme, Panghy, Angebandt 4 (1), Dávid 3, Racskó 5, Nagy, Kaposvári, Bartha 6 (1), Farkas, Vetési 3, Juráskó. Edző: Tóth Norbert.

Veszprémi KKFT: Konyicsák, Nagy-Gáspár (kapusok) Grünfelder 3, Preszter 1, Farkas 3 (1), Ferchik, Gulyás 2, Szucsik 4, Ruzsányi 2, Szabadi, Majczán, Patonai, Rubos 6 (5), Gajdos, Markovics 6. Edző: Dinko Dankovic.

Kiállítások: 8, ill., 6 perc.

Hétméteresek: 5/2, ill. 8/6.

Két gyors kézilabdát játszó csapat feszült egymásnak. Jobban kezdtek a vendégek, de hamar reagált a Cegléd. Egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni, pedig az akarással nem volt probléma. Félidőre 11-12-vel vonulhattak az együttesek. A pihenő után határozottabb játékkal rukkoltak elő a hazaiak, és a 39. minutumban már hárommal vezettek. A hajrában hatszor (!) egalizáltak a veszprémiek, és végül úgy tűnt, hogy meg is nyerik a mérkőzést, de Rozner az utolsó utáni pillanatokban egyenlített, így egy-egy ponttal gazdagodtak a felek. 

Balatonfüred KA U21-OTP Bank-PICK Szeged U21 27-28 (15-15)

Balatonfüred, 100 néző. V.: Fekete, Hajdu.

Balatonfüred KA U21: Erdei, Matos 1 (kapusok), Urbán-Patocskai 7 (2), Tóth N. 1, Klucsik 3, Vári, Viski, Faluba 7, Budai, Lukács, Cseh 4, Konczos 2, Deák, Tóth A., Sikler 2, Kővári. Edző: Papp Bálint. 

OTP Bank-PICK Szeged U21: Koncz, Balogh Á. (kapusok), Herbert, Vincze, Németh, Mészáros 6, Losonczy, Kucsera 2, Furka, Szepesi 3, Szűcs 3, Balogh D. 3, Lukács 5, Járó 3, Sajben, Vidovenyecz 3. Edző: Szabó Levente.

Az első percekben kiélezett csatát láthatott a publikum, majd tíz percnyi játékot követően három góllal megléptek a vendégek (4-7). Időkéréssel rázta fel csapatát Papp Bálint, és a 17. percben egalizáltak a Balaton-partiak (7-7), majd megléptek három találattal (11-8). Egy nagy hajrát időzített a játékrész végén a Szeged korosztályos csapata, ennek köszönhetően pedig döntetlennel vonulhattak pihenőre. A szünet után a vendégek akarata érvényesült jobban, de a fürediek az 57. minutumban egyenlítettek. Az izgalmakkal teli végjátékban az alföldiek maradtak higgadtabbak, és ennek köszönhetően egy góllal tudtak nyerni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában