Köszöntő

2 órája

Idősek világnapja jubiláló házaspárokkal

Az októberi idősek világnapja alkalmából rendeztek ünnepséget Sümegen. Az eseményen az idei évben jubiláló házaspárokat is köszöntötték.

Tóth B. Zsuzsa

A Kisfaludy Sándor Művelődési Központban a résztvevők, köztük a jubiláló házaspárok nosztalgikus hangulatban emlékezhettek vissza a régi időkre. Az est sztárvendége Poór Péter Máté Péter-díjas táncdalénekes volt, aki szeptember 20-án ünnepelte 80. születésnapját. A Szeressük egymást, gyerekek című dalával melegítette fel a közönség szívét, majd édesanyja kedvenc slágerével, a Csak azért szeretem a mesét című dallal is megörvendeztette a résztvevőket.

A jubiláló házaspároknak külön is szólt a köszöntés
Fotó: művelődési ház

A jubilálóknak külön szólt a köszöntés

Az ünnepségen Végh László, Sümeg város polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket. A zenés műsort követően a Napfény Segítő Központ igazgatója, Németh Ildikó szólt a megjelent szépkorúakhoz. Ezután köszöntötték a jubiláló sümegi házaspárokat, 2024-ben hét arany- és két gyémántlakodalmukat ülő párt ünnepeltek. A házaspárok Sümegen kötöttek házasságot és ma is a városban élnek – tudtuk meg Oszkai Réka intézményvezetőtől.

Aktívak a város rendezvényein

Az Idősek Klubja rendszeresen részt vesz a város rendezvényein, mint például az adventi forgatagon vagy a farsangi felvonuláson. Hétfőnként városi séta és kézműves-foglalkozás várja a klubtagokat, míg csütörtökönként ismeretterjesztő és prevenciós előadásokat szerveznek. A klub tevékenységét Lánczky Csilla, a Napfény Segítő Központ intézményvezető-helyettese koordinálja. 
A rendezvény zárásaként a jubiláló házaspárok virágot és sümegi bort kaptak ajándékba, majd a könyvtárszobában fogadás keretében ünnepelték őket. A kötetlen beszélgetés során az ünnepeltek életük fontos pillanatairól, párjukkal való megismerkedésükről és családjukról meséltek egymásnak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában