Idősek napi ünnepség

3 órája

Életút-díjat kapott Németh Tibor

Németh Tibor, a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör elnökségi tagja kapta idén a helyi önkormányzat által megítélt Életút-díjat, amelyet az idősek napja alkalmából szervezett városi ünnepségen vehetett át a nyugalmazott sportszervező.

Szabó Péter Dániel

– Az idősek évezredeken keresztül a tapasztalat, a tudás, az erkölcs és a remény nemzedékét alkották. Egy idős ember már visszajött onnan, ahová a fiatal tart. Ezt hívjuk tapasztalatnak. Egy idős ember sokat látott, ezért sokat tanult. Ezt hívjuk tudásnak. Egy idős ember sok döntést hozott, jót és rosszat is, és szembenézett velük. Ezt hívjuk erkölcsnek. És egy idős ember sok változást élt meg és élt túl. Ezt hívjuk reménynek – hangsúlyozta köszöntőjében a Thury-vár rendezvénytermében tartott városi ünnepségen Dobos Tamás önkormányzati képviselő, majd átadta a városi elismeréseket. 

Németh Tibor fogadja Dobos Tamás önkormányzati képviselő gratulációját az ünnepségen
Fotó: Szabó Péter Dániel

A várpalotai önkormányzat legjelentősebb idősek napi kitüntetését, az Életút-díjat idén a település közösségi és sportéletében végzett példamutató, lelkiismeretes szakmai munkája elismeréseként Németh Tibor, a Várpalotai Olimpiai Baráti Kör elnökségi tagja vehette át a megjelentek vastapsa közepette. 

Elismerő oklevelet kapott Homoki László, az Inotai Faluház Nyugdíjas Klubjának tagja, Orosz Lászlóné, a Várpalotai Városszépítő és -védő Egyesület tagja, valamint Törökné Berkovits Gyöngyi, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat várpalotai csoportjának tagja. 

A folytatásban az Aranyhang-díjas énekművész, Kossuth Gergő Te rongyos élet, bolondos élet! című nosztalgiaműsorát láthatta és hallgathatta a palotai vár rendezvénytermét megtöltő szépkorú közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában