Ötven kilométer

2024.09.06. 10:43

Újra itt a Szőlőskör, most sem fáznak majd a futók

Továbbra is töretlen a népszerűsége a Szőlőskör elnevezésű futóeseménynek, amelyet 11. alkalommal rendeznek meg. A rajt szombat reggel nyolc órakor lesz.

Horváth Gábor

A XI. Pezowood Szőlőskör marad a bejáratott terepnél, a fő táv, az 50 kilométeres verseny résztvevői a Balatonszőlős–Tótvázsony–Barnag–Vöröstó–Mencshely–Dörgicse–Balatonakali–Fövenyes–Balatonudvari–Vászoly–Pécsely–Balatonszőlős útvonalat teszik meg.

A Szőlőskörön minden évben több százan indulnak Archív fotó: Nagy Lajos

Az esemény nemcsak a helyszín különlegessége/szépsége miatt népszerű, a szőlősi falunappal egybekötve egy igazi futófesztiválról van szó többek között gyermek és zenei programokkal.

A résztvevők több táv közül választhattak ezúttal is, az 50 és 25 kilométeren indulók reggel nyolc órakor rajtolnak, negyed órával később lesznek soron a 4 és 12 kilométeres versenyzők. A gyermekfutamok 11 órakor kezdődnek. A verseny központja a balatonszőlősi sportpálya.

Az előrejelzések szerint idén sem fáznak majd a futók, 29-30 Celsius fok körüli csúcshőmérsékletet jósolnak a meteorológusok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!