Klubtörténelmet írnak

2024.09.04. 17:00

Női tekecsapat alakult Pápán

Egyetlen Veszprém vármegyei csapatként indul a női teke szuperligában a Pápai Vasas Teke Klub. A nyáron alakult tekecsapat első évében a tisztes helytállást tűzte ki célul.

Haraszti Gábor

A pápai egyesület először indít csapatot az igazolt hölgyek között, mindezt az indokolta, hogy egyre több a saját nevelésű, tehetséges játékos, akik szerették volna hivatalos bajnokságban is megméretni magukat. 

A pápai női tekecsapat a tisztes helytállást tűzte ki célul
A pápai női tekecsapat a tisztes helytállást tűzte ki célul
Fotó: Pápai Vasas TK

A csapatban több korosztály is képviselteti magát, a felkészülés keretében pedig összemérték erejüket már a Tatabányával, a zalaegerszegi ZTE-ZÁÉV TK együttesével illetve a Világkupára készülő horvát KK Mlakával is. Nagy Lajos edző pozitívan nyilatkozott az edzéslátogatottságról és a lányok szorgalmáról, mint mondta, bizakodva tekint az őszi szezon elé.

– A saját nevelésű tekések mellett a Balatoni Vasas SE megszűnésével tudtuk igazolni, emellett Győrből is érkezett hozzánk játékos – mesélte a csapat edzője. - A felkészülési mérkőzésen látottak alapján nagy reményeket fűzök a lányok szerepléséhez, ez egy tanulóév, ennek ellenére véleményem szerint jól fog sikerülni – mondta Nagy Lajos.

A női szuperligában nyolc csapat van, a pápaiak többek között a Ferencvárossal, a címvédő és kupagyőztes Győrrel és a Zalaegerszeggel is összemérik erejüket. A pontvadászat szeptember 14-én rajtol, a pápaiak a BKV Előre otthonában lépnek pályára először. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!