Labdarúgás

2024.09.01. 19:22

Két gól sem lett elég az egy ponthoz

A labdarúgó NB II 6. fordulójában a hetedik helyen álló Vasas a szintén hét ponttal kilencedik FC Ajkát látta vendégül. A bakonyiak jól kezdték a találkozót, de végül pont nélkül utazhattak haza.

Balogh Dávid

Vasas FC - FC Ajka 3-2 (0-1)

Budapest, 1700 néző. V.: Molnár A.

Vasas FC: Jova – Pávkovics, Baráth B. (Németh B. 88.), Ódor M. – Girsik A., Hidi M S., Urblík J., Doktorics – Bukta (Szánthó, 31.), Radó (Pintér 80.), Tóth M.. Megbízott edző: László András

FC Ajka: Szabados – Tóth G., Tar, Kenderes, Csemer (Major 66.) – Kopácsi, Csizmadia Z. – Kovács N. (Pantovics 78.), Zsolnai (Kitl 85.), Borsos F. (Bobál 78.) – Szarka Á. (Doncsecz 66.). Edző: Schindler Szabolcs. 

Csizmadia Zoltánék közel jártak az egy ponthoz
Archív fotó: Nagy Lajos

A találkozó első perceiben a hazaiak birtokolták többet a labdát, de nem tudtak mit kezdeni vele. A 4. percben az ajkai Borsos kellemetlenkedett a hazai védők között, majd a játékszert középre ívelte balról, az érkező Kovács Nikolasz pedig nagy pontossággal juttatta a hálóba. Jova Levente tehetetlen volt a fejessel szemben, 1-0. 

A 10. minutumban Doktorics cselezte be magát az ajkai tizenhatoson belülre, de a lövését blokkolták a védők. Pár perccel később egy kis zavar támadt a zöld-fehérek kapuja előtt. A hazai Tóth M. beadását az ajkai Tóth G. kis híján a saját kapujába belsőzte, de Szabados védeni tudott lábbal, a kipattanót Bukta lőtte el, azonban ezt is védeni tudta a bakonyiak kapusa. A 17. játékpercben közel állt az egyenlítéshez az angyalföldi alakulat, de Tóth M. lövése a kapufán csattant. A 39. minutumban Borsos lőtt kapura, Jovának nem okozott nagy gondot a védés.

A második játékrészt aktívabban kezdte a Vasas. Az 54. percben kezezésért ítélt Molnár Attila játékvezető büntetőt a hazaiak javára. A labda mögé Tóth Milán állt, aki higgadtan lőtt a hálóba, 1-1. 

A 62. minutumban Urblík a felezővonalról ívelte a labdát az ajkai kapu elé, a leshatárról kilépő Doktorics remekül vette át a labdát, elvitte a kimozduló Szabados mellett, és ballal a jobb alsóba lőtt, 2-1. 

Az ajkaiak viszonylag hamar válaszoltak Doktorics találatára. A 69. percben egy pontrúgást követően volt eredményes Csizmadia Zoltán négy méterről, 2-2. A folytatásban rengeteg helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, és a 90. percben újra magukhoz is ragadták a vezetést. Urblík löbbölte be a labdát az ajkai kapu elé 20 méterről, Tóth M. futtából, hat méterről pedig a jobb felsőbe fejelt, 3-2. A ráadásban újabb találat már nem született, így vereséget szenvedett el az FC Ajka Angyalföldön. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!