Kézilabda

2024.08.24. 10:22

BKSE: tornagyőzelemmel hangoltak (galéria)

A sérülésektől sújtott, házigazda Balatonfüredi KSE sikerével zárult a II. Hotel Vinifera Wine & Spa nemzetközi kézilabdatorna, a győztes csapatból a nemrég igazolt Demény Xavér lett a rendezvény legjobb hálóőre.

Király Ferenc

A felkészülési esemény első elődöntőjét a nemsokára kezdődő NB I újonca, az ETO University Handball Team vívta a cseh Dukla Prahával, és a nyáron tapasztalt játékosokkal is erősített győriek esélyt sem adva az ellenfélnek, tíz góllal diadalmaskodtak (33-23). A második mérkőzésen Kis Ákos edző tanítványai az elején kicsit megilletődöttek voltak az izlandi KA Akuryeri ellen (3-5, 5-7), aztán 10-9 után megrázták magukat, és a nagyszünetre a felek már 15-10-es hazai vezetéssel vonulhattak. A második félidő tizedik percétől állandósult az együttesek közötti hat-nyolc gólos különbség (21-14, 27-20), így Varga Mártonék győzelmét nem fenyegette különösebb veszély.

A fürediek az elődöntőben az izlandi KA Akuryeri ellen nyertek
A fürediek az elődöntőben az izlandi KA Akuryeri ellen nyertek
Fotó: Fülöp Ildikó / Napló

Balatonfüredi KSE–KA Akuryeri 32-24 (15-10)

BKSE: Andó és Demény (kapusok), Varga M. 6, Kovács B. 4, Hornyák 4 (2), Urbán-Patocskai 4 (2), Bóka és Kljun 3-3, Szöllősi B. és Németh B. 2-2, Klucsik, Simotics, Rozman és Tóth A. 1-1, Viski.

Az ellenfél legjobb lövői: Varik 8, Stefansson 4, Haddsson 3.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 5/2.

Másnap a csehek szerezték meg a bronzérmet, miután 34-29-re nyertek az északiak ellen, majd következett a magyar gárdák fináléja, ahol egy ideig fordulatosan alakult a forgatókönyv (4-2, 4-5), majd Simoticsék rákapcsoltak (9-5), ám az előnyük a játékrész végére elfogyott. A folytatásban a fürediek tartották minimális vezetésüket (19-18), később sikerült komolyabb előnyhöz is jutniuk (22-18), de a rivális újra felzárkózott (22-21). A végén a sérülések miatt felforgatott összetételű, ám akaratosabb tópartiak elképzelése érvényesült, és összességében megérdemelten lettek elsők.

Balatonfüredi KSE–ETO University Handball Team 29-26 (15-14)

BKSE: Andó és Demény (kapusok), Szöllősi B. 8, Urbán-Patocskai 6 (1), Varga M. 4, Simotics és Rozman 3-3, Németh B. és Hornyák 2-2, Bóka 1, Kovács B., Viski, Tóth A., Klucsik.

Az ellenfél legjobb lövői: Dely 4, Balogh Zs. 4 (2), Koncz 3.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

A torna legjobb játékosa: Dely Márton (Győr), kapusa: Demény Xavér (Balatonfüred) és gólkirálya: Ott Varik (izlandi).

Kis Ákos:Már a teszttorna előtt volt három hiányzónk, akiket elővigyázatosságból, kisebb, úgynevezett kontaktsérülésük miatt nem szerepeltettünk, ám a keretünkben fontos láncszemnek tekinthető Sretenovic, Vasilev és Szmetán mellé most Simotics és Kljun is felkerült a maródiak listájára. Csak a napokban, a végleges orvosi diagnózisok tükrében dőlhet el, hogy kire, mikor számíthatok, csak remélni tudom, hogy minél előbb teljes csapattal dolgozhatok. Természetesen örülünk az első helynek, tetszett, hogy végig egységesek voltunk, a srácok magukért és a másikért is küzdöttek, igaz, a felkészülés hátralévő részében még dinamikusabb és fegyelmezettebb játékot várok el tőlük, hiszen nyakunkon a bajnoki nyitány, szeptember 6-án már a PLER-Budapest otthonában vendégeskedünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!