Felkészülés

2024.07.16. 08:43

Két brazilt is igazoltak a veszprémiek

Elkezdte a felkészülést a veszprémiek NB I-es futsalcsapata, amely két brazilt is igazolt a nyáron.

Horváth Gábor

A bajnokság augusztus derekán kezdődik, azaz egy hónapja van gyakorolni Fehér Zsolt csapatának. Az 1. Futsal Club Veszprém az előző idényben, a korábbi szezonokhoz képest, nem szerepelt jól az NB I-ben, hiszen az utolsó, hatodik helyen zárta a felsőházi rájátszást. Az együttes dolgát számos tényező nehezítette: a sérülések és betegségek mellett leginkább talán az, hogy évad közben távozott a brazil Everton. Tavasszal, részben kényszerből (az alapemberek közül Fridrich Dáviddal közös megegyezéssel szerződést bontott a klub), egyre nagyobb szerepelt kaptak a fiatalok, akik szépen megállták a helyüket.

Két új brazil a veszprémieknél: Thiago (balra) és Matheus
Két új brazil a veszprémieknél: Thiago (balra) és Matheus
Fotó: Facebook/1. Futsal Club Veszprém

A visszafogottabb bajnoki eredmény mellett a Magyar Kupában összejött egy szép menetelés, az 1. FCV egészen a fináléig jutott, ahol alulmaradt a Haladással szemben.

A szezon végét követően máris jöttek a bejelentések a bakonyiak háza tájáról a játékoskeretet illetően. Eldőlt, hogy eligazol a szerb Alekszander Gavrilovics, valamint nem marad Bencsik Ádám, Kiss Milán és Molnár Raul sem.

Ami az érkezőket illeti: a Debreceni EAC-tól csatlakozott a veszprémiekhez Tóth Attila és a brazil Thiago, valamint az újpestiektől Horváth Benedek és Lipl Noel. Nem sokkal később kiderült, hogy egy másik brazil futsalossal is erősít az 1. FCV, Matheus az MVFC Berettyóújfalu mezét cseréli veszprémi dresszre.

A két dél-amerikai komoly erősítésnek tűnik, ha egészségesek lesznek, hasonlóan nagy segítséget jelenthetnek, mint korábban a már említett Everton. A 30 éves Matheus négy szezonban lépett pályára a magyar futsal élvonalban, a Berettyóújfalu előtt a Nyírgyulaj játékosa volt, és ebből kétszer is elérte a legalább 30 gólt.

Thiagóról már korábban írtunk, a 28 esztendős játékos éve óta meghatározó szereplője a magyar futsal NB I-ben. Ugyanakkor a három magyar igazolás sem számít rossz fogásnak, Tóth Attila, Horváth Benedek és Lipl Noel rutinjával jól kiegészítheti a veszprémi fiatalok teljesítményét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!