Röplabda Extraliga

2024.02.19. 11:55

Nem jártak sikerrel a füredi lányok

A Szent Benedek RA a női Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén háromszettes vereséget szenvedett a Kaposvár otthonában.

Balogh Dávid

Hazai pályán vághatnak vissza Szerényiék

Fotó: Nagy Lajos/Napló-archív

KNRC-SZBRA 3:0 (19, 25, 16)

Kaposvár, 300 néző. V.: Varjasi, Adler. 

KNRC: Vilvert 5, Martin 5, Radnai 3, Szedmák 18, Dias Da Silva 12, Santos 15. Csere: Lima 2, Godó, Rády (liberó) Edző: Lacombe Vincent.

SZBRA: Laskowska 11, Szerényi 6, Wojcik 9, Berkó 2, Cestero 7, Pérez Ramos 8. Csere: Krakoczki, Kobaidze 1, Fáth,Nagy (liberók) Edző: Varga Tomas.

Felváltva estek a pontok a párharc elején, bár a fürediek az első két pontjukat két kaposvári nyitásrontásból szerezték. A folytatásban egyenlő erők csatája volt látható, majd a szett végén a kaposváriak tudták magukhoz venni a kezdeményezést, és le is zárták az első szettet (25-19). 

A második felvonásban villámrajtot vett Varga Tomás együttese, de hamar felzárkózott a KNRC. A szett rendkívüli izgalmakat hozott, komolyan megizzasztotta ellenfelét a Szent Benedek RA, azonban megint a hazaiak számára jött ki jól a lépés (27-25). 

A harmadik játékrészben a kimerültség jelei mutatkoztak a vendég alakulatnál, amit az esélyesebbnek számító kaposváriak ki is használtak (25-16). A visszavágót tehát a KNRC várhatja előnyből.

Varga Tomás: – Nagyon kevés idő volt változtatni, de amit kértem a játékosoktól a mérkőzés előtt, azt betartották, és amikor mindez működött a pályán, akkor hatékonyan és pontosan tudtunk játszani. Sajnos rosszkor jöttek elő a hibák, és a második szetten kívül nem tudtunk ponterősen játszani. A szériában három mérkőzést kell megnyerni, és most azon fogunk dolgozni, hogy ezeket a hibákat minél hamarabb kiküszöböljük, és vissza tudjunk vágni a Kaposvárnak.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!