Röplabda

2024.01.09. 11:01

A visszavágón is győzne a Szent Benedek RA

A női röplabda Magyar Kupában vasárnap a Békéscsaba fogadja a balatonfüredi együttest. A két csapat első mérkőzésén decemberben a Balaton-partiak örülhettek a győzelemnek.

Balogh Dávid

Szerényi Grétáék nehéz feladat előtt állnak

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló-archív

December 10-én szoros találkozó után 3-2 arányban győztek Kristian Michailov tanítványai az Extraligában jól szereplő békésiek ellen hazai pályán.

A honi élvonalban a Békéscsaba 11 forduló elteltével a 3. helyen áll 22 egységgel, míg a Szent Benedek RA a nyolccsapatos bajnokság 7. pozícióját foglalja el. A békéscsabai alakulat a bajnokság legutóbbi fordulójában könnyed vereséget szenvedett el a MÁV Előrétől, Szerényi Grétáék pedig a listavezető Vasastól kaptak ki.

A kupasorozatba a fürediek és a békéscsabaiak is a nyolcaddöntőben csatlakoztak. A Veszprém vármegyeiek a székesfehérvári MÁV Előrét búcsúztatták, a csabaiak pedig az NB I-es bajnokság első helyezettjét, a TFSE alakulatát.

A Békéscsaba-Szent Benedek RA kupamérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában