Újságírói jegyzet

3 órája

Kávé szívvel és habszívvel

Rimányi Zita

Ki nem állhatom a vendéglátásban a durvaságot. E téren a csúcsot hozta a pókerarccal a kasszánál támaszkodó alak egy menedzser vélt fölényét mutatva unottan. Hosszan figyelmen kívül hagyta, hogy megszólítottam, majd kimérten kioktatott arról, amit tudok, lenézőn, rám se nézve. Sem ultizni nem akartam, sem gyorstalpalón részt venni, viccel tompítottam a helyzet élét, mire nagylelkűn megbocsátott. Étvágyunk elment. Az asztaltakarítást végző kisegítőtől kértünk valami csípőst a levesbe. A pulthoz küldött, majd mégis ott termett a paprikakrémmel. Neki így esik jobban a munka, nekünk az étel, kedvességgel fűszerezve. S átmentünk kedvünk tovább javítása végett a pékségbe, ahol a kávé szívvel készül, a kifejezés mindkét értelmében. A kávé mindig jó ötlet. És hat.

Van, ahol a kávéhoz habszív és verseskötet dukál, az antik konyhai eszközökről nem is beszélve, de a lényeg, hogy ilyen tálalással szűk helyen is barátságos a hangulat, a vendégek egymással is kedvesek, a szokásosnál is jobban
Van, ahol a kávéhoz habszív és verseskötet dukál, az antik konyhai eszközökről nem is beszélve, de a lényeg, hogy ilyen tálalással szűk helyen is barátságos a hangulat, a vendégek egymással is kedvesek, a szokásosnál is jobban
Fotó: Rimányi Zita/Napló

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában