Röplabda

2023.11.05. 15:35

Nem tudták meglepni a Vasast a fürediek

Angyalföldön volt jelenése a Szent Benedek Röplabda Akadémiának, a női röplabda Extraliga 4. fordulójában. Szerényiék próbálkoztak tisztességesen, de a jobb játékerőt képviselő fővárosi együttes nem kegyelmezett.

Balogh Dávid

Ezúttal nem jött ki a lépés Forrás: SZBRA

Vasas Óbuda-SZBRA 3-0 (16, 16, 13)

Budapest, 300 néző. V.: Sík, Mezőffy.

Vasas: Gülübay 3, Bannister 11, Papp 6, Gyimes 6, Fricova 13, Sillah 17. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Tóth, Jámbor, Erőss 1, Abdulazimova 1. Edző: Athanasopoulos Ioannis.

SZBRA: Szerényi 5, Wojcik 7, Nacsa-Pekárik 8, Gatard 5, Berkó 1, Castero 6. Csere: Fáth, Nagy (liberók), Krakoczki, Schneider, Kobaidze, Szakály. Edző: Kristian Michailov.

A fürediek mestere Kristian Michailov a mérkőzés elejétől új felállásokat próbált ki, amit a meccs végéig variált is, keresve a hatékony játékot. Az első játszmában határozottan játszott a Vasas, amire nem talált ellenszert a Balatonfüred (25-16). A második szett szorosan indult, azonban a rutinosabb játékosokból álló fővárosiak hamar tetemes előnyre tettek szert, ami kitartott a végéig (25-16). A harmadik játékrészre se engedtek ki a hazaiak, és hamar időkéréshez folyamodott Kristian Michailov. A folytatásban sem javult fel túlságosan a balatonfürediek játéka, és végül könnyedén zárták le a találkozót (25-13). Az összecsapás során minden füredi fiatal lehetőséghez jutott. 

Az Extraligában legközelebb a fürediek november 12-én játszanak, a KNRC együttesével hazai pályán. 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában