Imádni való majmok

2 órája

Gyűrűsfarkú makik: Barátság, kaland és védelem (videó)

A gyűrűsfarkú makik Madagaszkár egyik legismertebb élőlényei, amelyek bájukkal és különleges viselkedésükkel azonnal lenyűgöznek. Ezek a színes, csíkos farkú lények nemcsak a fák között ugrálnak, hanem a társas kapcsolatok mesterei is.

Titzl Vivien

Fotó: pexels.com/illusztráció

A gyűrűsfarkú makik (Lemur catta) Madagaszkár ikonikus élőlényei, akiket könnyen felismerhetünk hosszú, csíkos farkukról. Társas lények, akik csapatokban élnek, és a nőstények dominálnak a hierarchiában. Játékos természetük miatt szívesen kergetőznek egymással, miközben különböző hangokat adnak ki.

Madagaszkár csodálatos élőlényei
Madagaszkár csodálatos élőlényei
Fotó: pexels.com/illusztráció

Érdekes, hogy szagjelzésekkel is megosztják egymással az érzelmeiket. Sajnos élőhelyeik folyamatosan csökkennek a fakitermelés és az urbanizáció miatt, így jelenleg veszélyeztetett fajnak számítanak. A gyűrűsfarkú makik ragyogóan alkalmazkodtak a különböző élőhelyekhez, és ügyesen mozognak a fák között. E különleges lények megőrzése mindenki felelőssége, hogy Madagaszkár csodái továbbra is élvezhetőek maradjanak!

A Veszprémbe látogatók találkozhatnak ezekkel a csodás élőlényekkel, ha ellátogatnak a Veszprémi Állatkertbe!

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában