Kézilabda

2023.10.29. 09:38

Átgázolt ellenfelén a Telekom Veszprém

Álmosan kezdett, de végül magabiztos, és nagy arányú sikert aratott Momir Ilics együttese hazai pályán a Budakalász ellen a kézilabda NB I 8. fordulójában.

Balogh Dávid

Fabregas négy góllal vette ki a részét a sikerből

Forrás: Archív fotó: Fülöp Ildikó

Telekom Veszprém–Budakalász 47-28 (23-15)

Veszprém, 950 néző. V.: Héjja, Kónya. Telekom Veszprém: Biosca – Vajlupau 1, Sandell 3, MAHE 8 (2), Nilsson 3, el-Dera 2, ELÍSSON 6. Csere: Nagy B., Descat 4 (1), Ligetvári 2, Marguc 3, Pesmalbek 1, Casado 1, Fabregas 4, BARNA 7 (5), Koszorotov 2. Edző: Momir Ilics. Budakalász: Tóth M. – Varjú 2 (1), Raniszavljevics 1, Tyiskov 3, Mihalin 2, JURIC-GRGIC 5, KOVÁCS 4. Csere: Váczi, Tóth Sz. 2, Vrhovina, KISS 4, Halász 2, Szakács 1, Siklós-Szondi 1, Sinkovits 1, Berényi. Edző: Csoknyai István.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc. 

Hétméteresek: 8/8, ill. 2/1.

A találkozó elején felváltva estek a gólok, majd a 6. percben Elísson találatával megléptek kettővel a bakonyiak (6-4). A folytatásban jól tartotta magát Csoknyai István csapata a csütörtökön még a Barcelonát megverő Veszprém ellen. 23. perc: 16-13. Momir Ilics időkéréssel próbálta meg orvosolni együttesének játékát, ami jó döntésnek bizonyult, és rendezték a sorokat a kissé fáradt veszprémiek. Barna Dániel személyében újoncot is avatott a Telekom, és büntetőből meg is szerezte első találatát az NB I-ben. A szünetig nyolcgólos előnyt harcolt ki a hazai alakulat, 23-15. 

A második játékrész elején hamar tízre duzzadt a különbség Fabregas gólja után, 26-16. Jól játszott a Veszprém, gyors és pontos játékával komoly fejtörést okozott a Budakalásznak. A mérkőzés hajrájára kanyarodva Barna dobott gyönyörű gólokat és élvezte ki minden egyes másodpercét a pályán töltött időnek. Végül a Veszprém, végig vezetve, 47-28-as győzelmet ünnepelhetett saját nézőközönsége előtt. 

Gulyás Péter: – Az első időkérés után úgy reagált a csapat, ahogy azt szerettük volna. Egy fárasztó csütörtöki BL-meccs után vagyunk, és ezért döntöttünk úgy, hogy ma Barna János Dánielt bemutatjuk. Aki kilátogatott az arénába, egy gyönyörű mérkőzést látott. 
Csoknyai István: – Megtisztelt minket azzal a Veszprém, hogy nagyon megvert minket. Sok gólt kaptunk, gyorsan játszottak és jól váltottak a hazaiak. Ami a csapatomat illeti, dicséret jár a játékosoknak a 28 lőtt gólért. Nem gondoltam volna, hogy ennyiszer fogunk betalálni a kiváló Veszprém ellen. 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában