Negyvenen ültek asztalhoz

2023.09.27. 19:11

Szezonnyitó sakkversenyt tartottak Pápán

A vármegye több településéről is érkeztek játékosok a pápai Szabadgyalog Sakk Egyesület szezonnyitó bajnokságára. A Jókai Mór Városi Könyvtárban tartott versenyen negyvenen ültek asztalhoz.

Haraszti Gábor

Négy kategóriában hirdettek győztest Fotó: Haraszti Gábor

A meghívásos kupán a pápai és környékbeli sakkozók indultak, emellett érkezett nevezés többek között Ajkáról, Tapolcáról, Veszprémből is. A bajnokságot 2×15 perces gondolkodási idővel, négy csoportban, körmérkőzéses formában rendezték meg. 

Fotó:  Haraszti Gábor

Kiss Csaba szervező tájékoztatása szerint az A csoport a nyitott kategória volt, azaz ide bárki nevezhetett, a B csoportban a 2009–2012 között, a C-ben a 2013-ban vagy annál később születettek indulhattak. A D csoportba a gyermeküket kísérő szülők, nagyszülők, amatőrök jelentkezését várták. Az open csoportban 1900 Élő-pontnál többel rendelkező játékos nem indulhatott, ezzel szerették volna megőrizni a torna amatőr jellegét. Kategóriájában Kovács Barnabás, Kiss Bence, Karvas Marcell és Gancz Attila végzett első helyen, a győztesek oklevél- és tárgyjutalomban részesültek.

Fotó:  Haraszti Gábor

Kiss Csaba a vármegyei első osztályú bajnoksággal kapcsolatban elmondta, számukra a szezon november 12-én idegenben, az Ezüst Huszár Eplény otthonában indul, idén emellett még két alkalommal játszanak. A célokkal kapcsolatban az elnök elmondta, tavaly a harmadik helyet szerezték meg, a hétcsapatos pontvadászatban a cél idén is a dobogó valamelyik foka. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!