Modellezés

2023.09.02. 14:29

Csikár Imre Európa-bajnok lett!

Aktív és sikeres időszakot tudhat maga mögött a Herendi Modellező SE. Romániában, Horvátországban és az EB-n, Franciaországban is megállták a helyüket a herendi versenyzők. Csikár Imre fantasztikus formában volt minden megmérettetésen, és jogosan szerezte meg a bajnoki címet.

Balogh Dávid

Fantasztikus sikereket értek el a modellezők szerte Európában Fotó: Herendi Modellező SE

Július elején a romániai Nagyszalontán rendezték meg az Országos Bajnokságot, ahol élén és erős szél tette próbára a versenyzőket. A kilenc fős döntőben a debreceni Krasznai Dávid nyert, második helyen a nagyszalontai Szijjártó Szilárd, a harmadikon pedig a herendi Csikár Imre Móric végzett.

Fotó: Herendi Modellező SE

Az ifik között Csikár az első helyen zárt. Másnap a Ludányi István Emlékversenyen ragyogó időben lehetett repíteni. A reggeli elődöntőben, hat percnél Horváth Tamás (Herend) új modellje volt legmagasabban és mivel a további startokban sem hibázott, meg is nyerte a versenyt. Kerner Ferenc (Herend) a negyedik helyen végzett. Ifiben Csikár Lili (Herend) bronzérmes lett. 

Július közepén Csikár Imre a dupla horvát világkupa mindkét napján döntőbe jutott. A herendi versenyző a CRO Kupát nem csak ifjúságiban, hanem felnőttben is megnyerte. A Memorijal Danko Sokolic versenyen ifiben ismét győzött, abszolút értékelésben pedig a 9. helyen zárt.

Augusztus közepén a francia Moncontour adott otthont a szabadonrepülő modellek ifjúsági Európa-bajnokságának. A verseny különlegessége, hogy együtt rendezték a felnőtt világbajnoksággal, így minden idők legnagyobb repülőmodellező eseménye volt, ahol 40 ország közel 400 sportolója állt rajthoz. 

Az F1A felnőtt VB-n, Csikár Imre Móric bejutott a 48 fős döntőbe, ahol legjobb magyarként a 31. helyen végzett. 

Az ifi EB F1A (vitorlázó) versenynapon Csikár Imre vívott fantasztikus döntőt az izraeli Geva Malizkivel. Az izraeli startja tökéletes volt, de modellje egyszer csak erőteljesebb süllyedésbe kezdett, míg a herendi versenyző repülője jobb tartásban maradt. Végül kilenc másodperccel megelőzve az izraelit, 285 mp-es idővel Csikár Imre Móric lett az Európa-bajnok! 

Az ifi Európa-bajnokságon hétszer állt fel a dobogóra a magyar küldöttség, és ötször csendült fel a magyar himnusz.

2023 Ifjúsági Európa-bajnokság eredményei F1A vitorlázó kategóriában: 

Abszolút értékelés:

1. Csikár Imre Móric HUN (Herend), 2. Geva Malizki ISR, 3. Olesksii Kosylo UKR, 5. Guti Réka HUN (Gyula), 12. Szőke Kinga HUN (Gyula), 27. Rémai Jonatán HUN (Várpalota)

Női kategóriában: 1. Guti Réka HUN (Gyula), 2. Szőke Kinga HUN (Gyula), 3. Viktoriya Peykova BUL

Csapatban: 1. Magyarország, 2. Lengyelország, 3. Németország. 

F1P motoros kategória: Abszolút értékelés:

1. Bauer Szonja HUN (Bp. Cavalloni SE), 2. Andrii Pshenychny UKR, 3. Albert Emil Niemieski GER, 10. Csikár Imre Móric HUN (Herend), 13. Rémai Jonatán HUN (Várpalota).

Női kategória: 1. Bauer Szonja HUN (Bp. Cavalloni SE). 

Csapatban: 1. Ukrajna, 2. Észtország, 3. Magyarország.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!