Vasúti sínekre futott, kizárták a csapatot

2023.05.06. 08:36

Óriási pályacsúcs született az Ultrabalatonon

A legjobb egyéni indulók már teljesítették az Ultrabalaton tókerülő futóverseny 211 kilométeres távját. Az első helyezett rekordot futott, Bódis Tamás tavaly felállított egyéni csúcsát adta át a múltnak.

Horváth Gábor

Már a rajt után is az élen: jobbra Mihalik Norbert, balra Marco Visintini. Itt még 211 kilométer állt előttük

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Pénteken reggel rajtolt el a XVII. NN Ultrabalaton, amelyen az egyéni teljesítők élveznek elsőbbséget, mintegy 250-en vágtak neki Balatonfüredről a királyetapnak. Ami remek versenyt és kiváló eredményeket hozott: elsőként Mihalik Norbert ért célba, nem akármilyen idővel. A 16:27:54-es időeredmény új pályacsúcs, tavaly Bódis Tamás 16 óra 34 perc 28 másodperc alatt futotta körbe magyar tengert. A második helyen az olasz Marco Visintini végzett 18:21:09-es idővel, Beda Szabolcs (19:35:04) lett a harmadik.

A hölgyeknél Maráz Zsuzsanna megszerezte ötödik bajnoki címét az Ultrabalatonon, 21 óra 20 perc alatt teljesítve a távot.

A mintegy 22 ezer futót felvonultató sporteseményen már csapatok is pályán vannak, az 5-13 fős váltók ma folyamatosan rajtolnak Balatonfüredről.

A szervezők tájékoztatása szerint kizárás is történt, az egyik csapat egyik tagja a tilos jelzés és lezárt sorompó ellenére átfutott a vasúti síneken. Ezt a hibát komolyan veszik a rendezők, azonnali kizárás jár érte az egész csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!