Győzött a sereghajtó

2024.05.11. 19:59

Kikapott Tihanyban az Úrkút, hat pápai gól

Hosszú idő után nyerni tudott a sereghajtó Várpalotai BSK a labdarúgó vármegyei első osztályban. A pápaiak hat gólig jutottak Pétfürdőn.

Horváth Gábor

A pápaiak magabiztosan szerezték meg a pontokat a Péti MTE otthonában Fotó: Fülöp Ildikó

Péti MTE–Pápai Perutz FC 1-6 (0-3)
Pétfürdő. Péti MTE: Varga Zs. – Gyurcsek, Erdősi X., Horváth P., Nagy R., Bóka, Simon, Rados, Prodanovits (Széplaki Á.), Erdősi P., Széplaki Sz.
Pápai Perutz FC: Présing (Hauser M.) – Nagy K., Varga B. (Mikóczi), Szalai, Gajdosi, Rozman (Császár), Nagy D. (Mogyorósi), Ruzsás, Erdősi, Horváth T. (Farkas B.), Hauser B.
Gólszerzők: Széplaki Á., ill. Hauser B. (2), Nagy K. (2), Gajdosi, Nagy D.

Magyarpolány SE–Várpalotai BSK 0-4 (0-0)
Magyarpolány. Klíma-Park Magyarpolány SE: Paksi – Kulman Gy., Hardi, Czepek, Polt (Fülöp), Kulman B., Horváth D., Juhász (Döbrösi G.), Döbrösi M., Antal, Sárkány.
Várpalotai BSK: Bakos A. – Mogyorósi (Kalmár), Tóbiás (Bogdán), Bakos B., Borbás, Szabó P., Nagy L., Oroszi (Holonics), Kolki, Dudás (Miklósi), Szőke.

Gólszerzők: Dudás (2), Szabó P., Nagy L.
Ajka Kristály–Fűzfői AK 0-4 (0-2)
Ajka. Ajka Kristály SE: Bognár – Puskás, Szabados, Rohály (Biró), Modory, Szarka, Szabó Z. (Král, Vajda), Magyar, Grőber, Bakó, Rédling.
Fűzfői AK: Mocher – Szalai (Füle), Bíró (Kovács L.), László (Molnár G.), Auerbach, Nyári, Kuti, Babai, Szentmártoni (Heidinger), Méhes (Parrag), Kakas.
Gólszerzők: Auerbach, Szentmártoni, Kakas, Méhes.
FC Zirc–FC RAC 2-0 (1-0)
Zirc. FC Zirc: Dobai – Bíró, Mári, Orbán (Takács), Antal, Hegyi, Stupián, Hornyacsek E. (Tehel), Szöllősi, Kopházi (Nagy B.), Somogyi.
FC Rac: Felber (Faragó) – Balta, Vörös, Peintler, Dóczi, Farkas M., Bekker T., Veszprémi (Farkas P.), Varga D., Bekker R., Dudás.
Gólszerzők: Hornyacsek E., Hegyi.

Tihanyi FC–Úrkút SK 2-1 (1-1)
Tihany. Tihanyi FC: Illés – Dévényi, Fehér, Bene, Sudár M., Vojnity, Nemes Á., Sudár Á., Szücs, Barcza, Nemes G.
Úrkút SK: Németh A. – Lang, Uj, Kalapács, Zágor, Varga B., Papp A., Szedlacsek, Udvardi, Bognár, Sáringer.
Gólszerzők: Dévényi, Sudár M., ill. Sáringer. 

A rangadó fontos kérdése volt, hogy kinek sikerül pontokat vagy csak pontot szereznie. A vezetést egy nagy hazai hibát kihasználva a vendégeknek sikerült megszereznie. A 9. percben az úrkúti 16-osnál labdát vesztettek a hazaiak, ami gyorsan a saját kapujuk elé került. Illés Á. hezitált nem indult el az elérhető labdára, amit Sáringer kihasznált, elgurított a kapus mellett, 0-1.

A 34. percben Nemes Á. a félpályától parádésan ívelt a 16-osnál futó Sudár M . elé, aki óriási gólt lőve egalizált, 1-1.

A második félidőben, javítva hibáját, Illés Áron többször is bravúrral védett, ezzel meccsben tartotta csapatát . Sőt! A 71. percben jobboldali szabadrúgást követően Gál fejesét még védte a vendégkapus, a kipattanó labdát a csapatkapitány Dévényi a léc alá vágta, 2-1.

Az Úrkút mindent megtett az egyenlítésért, de a hazai védők Völcsei vezérletével sikerrel akadályozták a próbálkozásokat. 

A jó hangulatú mérkőzésen megérdemelten nyert a küzdeni tudásból jelesre vizsgázó Tihany FC.

Jók: mindenki, ill. Lang, Bognár, Varga P.

Tudósított: Bölcs Attila.
BUSC-Devecser SE  10-2  (5-1)
Balatonfüred. Balatonfüredi USC:  Filipánics (Haracsek) - Fehér, Poráczki, Török (Hideghéti),  Nagy D. (László O.), Babos, Juhász, Takács L. (Simon), Szücs O., Kovácsfi (Zab M.),  Koltai.
Devecser: Károlyi - Veisz, Bukovics, Szabó D., Sipos, Bencsik, Paksai, Korpos, Schilde (Szabó G.), Venczel, Horváth M.
Gólszerzők: Koltai 4, Juhász 2, Poráczki, Nagy D., Hideghéti, László O., illetve Sipos és Paksai.
A nagy kedvvel és lendülettel kezdő füredi fiatalok már az első fél órában eldöntötték a három bajnoki pont sorsát, mikor is öt remekbe szabott gólt vágtak a vendégek kapujába. A Devecser mindössze egyetlen cserejátékossal érkezett, s mivel Schilde korán megsérült, ezt a lehetőségét gyorsan ki kellett használnia.
A  44. percben szépítettek a vendégek, de szünet után ismét folytatódott a füredi gólözön. Az 55. percben már 8-1 állt az eredményjelzőn, s a helyi szurkolók véresre tapsolhatták tenyereiket a szebbnél-szebb gólokat látván.
A csere nélkül játszó devecseriek a végére alaposan elfáradtak, de becsületükre legyen mondva mindvégig küzdöttek, sőt, a 90. percben belőtték második szépítő góljukat is.
A sziporkázó helyiek ilyen arányban is megérdemelten győztek. A 12 gól mellett még mindkét csapat rúgott 2-2 zúgó kapufát is.
Jók: Az egész Balatonfüred, Koltai a mezőny legjobbja, ill. Sipos.
Tudósított: Burka Tibor.

Szentantalfa NVSE–Csetény SE 4-3 (2-0)
Szentantalfa, 210 néző Szentantalfa NVSE: Szombathelyi – Bertalan, Nagy Zs. (Muchychka), Molnár K., Szigeti (Steierlein), Molnár B., Czaun (Godány), Csillag, Németh B., Slemmer, Piltman (Bor).
Csetény SE: Hornich – Horváth K., Danó, Katóka, Juhász, Dávid, Varga B. (Zsidel), Arany, Kalányos, Horváth M., Szehoffner.
Gólszerzők: Molnár K. (2), Molnár B., Szigeti, ill. Arany, Katóka, Juhász. Kiállítva: Dávid (89., Csetény), Kalányos (72., Csetény).
Kellemes futballidőben lendületes iramot hozó első játékrészt láthatott a szépszámú nézősereg. Pontosabban játszottak a hazaiak és Molnár K. gól, gólpasszának köszönhetően a félidőre 2-0-s eredménnyel vonultak a csapatok.
A második félidő is hasonlóan indult: Molnár K. újabb gólját követően megnyugtatónak tűnt az antalfai előny. Ekkor azonban a hazaiak koncentrációja kissé alábbhagyott: egy jól eltalált lövéssel szépített a Csetény, mely ezt követően felszívta magát. Mégis úgy tűnt, a vendégkiállítás, majd Molnár B. szépségdíjas gólja eldöntötte a mérkőzést. Ám ezután két újabb kapitális hazai hibát követően volt még izgulniavalója az Antalfának.
Összességében megérdemelt a hazai győzelem úgy is, hogy egy könnyedén nyerhető meccset szórakozott el majdnem az Antalfa.
Jók: Slemmer, Molnár K., Molnár B., Csillag R., ill. senki.
Tudósított: Oláh Gergely.
Balatonalmádi SE–Sümeg VSE 3-1 (1-0)
Balatonalmádi, 120 néző. Balatonalmádi SE: Jójárt – Nagy Á. (Mészáros), Markó, Ács (Németh L.), Horváth B. (Bencsik), Király (Kovács N.), Hoffer, Matejkó, Mátyás, Piri, Jánó (Balatoni).
Sümeg VSE: Kovács R. – Márkus, Nimsz, Bolla, Reicz, Rédei, Szakonyi Stephan, Laczi, Csik, Görhes A. (Bujtor), Görhes T. (Párizs).
Gólszerzők: Markó, Jánó, Ács, ill. Szakonyi Stephan.
Nyárias időben, tökéletesen előkészített pályán kezdődött a találkozó. A hazaiak rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, több kombinatív támadást is vezettek. A félidő derekán Ács Gergő találatával került előnybe a BSE. Az első játékrész további részében az almádi csapat birtokolta többet a labdát, a sümegiek szervezetten védekeztek, kontratámadásaik veszélytelenek voltak. Fordulást követően egy felívelt szabadrúgásból Szakonyi Stephan révén váratlanul egyenlített a vendég csapat. Ezt követően mindkét kapu előtt adódtak helyzetek. A találkozó 68. percében Jánó Márton érkezett jól egy beadásra, ismét előnybe kerültek a hazaiak. A mérkőzés hosszabbításában bebiztosította a győzelmet a BSE, Markó Róbert góljával alakult ki a 3:1-es végeredmény. Jó iramú, helyenként kemény, ugyanakkor sportszerű találkozón megérdemelt hazai győzelem született.
Jók: az egész BSE, ill. az egész Sümeg
Tudósított: Jandrasics Gábor.

A bajnokság állása

1.    BALATONALMÁDI    27    21    2    4    80-    29        65
2.    FŰZFŐI AK    27    20    4    3    81-    38        64
3.    ÚRKÚT SK    27    19    3    5    85-    28        60
4.    PÁPAI PERUTZ    27    18    6    3    87-    22        60
5.    TIHANYI FC    27    16    2    9    74-    37        50
6.    SÜMEG VSE    27    14    4    9    61-    51        46
7.    SZENTANTALFA    27    12    6    9    62-    66        42
8.    AJKA KRISTÁLY    27    13    3    11    53-    37        36
9.    BUSC    27    11    3    13    65-    42        36
10.    FC ZIRC    27    9    6    12    40-    54        33
11.    PÉTI MTE     27    10    1    16    43-    63        31
12.    CSETÉNY SE    27    8    1    18    39-    80        25
13.    DEVECSER SE    27    6    2    19    39-    93        20
14.    MAGYARPOLÁNY    27    5    3    19    37-    70        18
15.    FC RAC    27    5    2    20    31-    89        17
16.    VÁRPALOTAI BSK     27    4    2    21    35-    113        14

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!