Kivívták az Európa eLigában való indulás jogát

2023.04.06. 15:20

Veszprémi ezüst az esport-bajnokságban, és a kupában is

Balogh Dávid

Forrás: Pixabay.com

A Magyar Nemzeti Esport Bajnokság már több éve biztosítja hazánkban a kompetitíven játszani akaró fiatal játékosoknak a megmérettetés lehetőségét különféle játékszoftveren. 2016 óta létezik a Hungarian Pro Clubs Leauge, ami a 11 a 11 elleni játékot jelenti (Fifában), akár csak a rendes futballban, csak itt a virtuális térben. Minden játékos egy karaktert irányítva próbálja csapatát sikerhez juttatni. 

A Veszprém Futsal Esport már hosszú ideje jelen van a magyar mezőnyben, ahol korábban még bajnoki címet is ünnepelhetett, de a jelenlegi szezonban sem okoztak csalódást. Az idei kiírásban olyan együttesekkel kellett megküzdeniük a bakonyiaknak, mint az MTK, DVTK, Honvéd vagy a Vasas. A 12 csapatos I. osztályban a veszprémiek a második helyen zártak, hat ponttal lemaradva a Puskás Akadémia Esport mögött. A Magyar Kupa sorozatban a kék-fehérek egészen a döntőig meneteltek, ahol a Trollfoci-Hálószaggató 2-0 arányban győzte le a bakonyiakat. 

A Veszprém a remek bajnoki szerepléssel jogot szerzett a nemzetközi kupában való indulásra is (Europe eLeauge), ahol az angol Northamptonnal találkoznak az első körben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában