Rekordok

2022.05.03. 13:13

Több csúcs is született az Ultrabalatonon

Nemcsak a férfi és a női rekord dőlt meg, a résztvevők számában is csúcsot ért el az idei NN Ultrabalaton futóverseny, amelynek ezúttal is Balatonfüreden volt a központja.

Horváth Gábor

A legtöbben csapatban teljesítették a 211 kilométer hosszú távot Fotó: Nagy Lajos/Napló

A hagyományoknak megfelelően az egyéni teljesítőkkel indult az Ultrabalaton, nagy figyelem volt ezúttal is a 211 kilométeres távot egyedül futókon, és nem is érdemtelenül.
A férfi és a női bajnok egyaránt új rekordot állított be: Bódis Tamás 16:34:28 óra alatt teljesítette a Balaton-kerülést, Cseke Lillának pedig 20:15:15 órára volt ehhez szüksége. Előbbi Csécsei Zoltán, utóbbi Maráz Zsuzsanna csúcsát adta át a múltnak. A férfiaknál a második helyen Erős Tibor végzett, a harmadik Tomas Borcin lett. A hölgyeknél Hornné Heiligermann Zsanett és Brown Viktória állhatott még dobogóra. Ahogy említettük, idén az indulók számában is rekord született az Ultrabalatonon, amelyen 17 ezren vettek részt. A legtöbben természetesen csapatban teljesítették a távot, 2-13 fős futó együttesek versengtek egymással, valamint az idővel és a fáradtsággal a Balatonfüred és Balatonfüred közötti megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!