Történelmi siker a Magyar Kupában

2021.12.19. 10:11

A legjobb négy közé jutott a Szent Benedek női csapata

Fennállása során első alkalommal jutott be a legjobb négy közé a Magyar Kupában a Szent Benedek Röplabda Akadémia extraligás női alakulata.

B. Virág Rita

A Szent Benedek RA magabiztos győzelmet ért el az UTE ellen a Magyar Kupában

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Újpesti TE – Szent Benedek RA 0:3 (–18, –14, –18)

Budapest, Szilágyi utca, 80 néző. V: Tillmann, Bátkai-Katona. UTE: Bagyinka 1, Koleva 11, Morozo 5, Petőváry 1, Kraszteva 6, Gyimes 6. Csere: Karabaseva (liberó), Szabó L. 2, Manninger 6, Durst 1. Edző: Horváth András.

Szent Benedek RA: Bleicher R. 2, Szavovics 5, Koprivica 5, Sztijepics 9, Kiss G. 16, Jimerson 5. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 5, Lekics 5, Iosia 2. Edző: Dejan Desnica.

Az első mérkőzést magabiztosan 3-0-ra nyerte a füredi csapat, így önbizalommal telve várhatta a visszavágót.

Szorosan indult az első játszma, az UTE egy-két ponttal ellenfele előtt járt (8-6, 9-7), Kiss pontjaival aztán egyenlítettek a balatoniak (11-11). Stijepic remek megoldása után pedig már a balatoniak mentek elöl (12-13), és sikerült ellépniük 13-18-ra. Cserével próbált frissíteni az UTE, ám 14-21 után már egyértelmű volt a vendégek sikere.

Lendületbe jött a Szent Benedek (1-5), nagyszerű nyitásokkal, kiváló ütésekkel fokozatosan nőtt a különbség. A szettet viszonylag könnyedén 25-14-re hozta a vendégcsapat.

A lila-fehérek becsülettel küzdöttek a hátrány dacára, és a harmadik játékrészben is próbálták tartani a lépést ellenfelükkel (11-11). Az UTE 18-21-ig maradt látótávolságon belül, utána viszont már a Szent Benedek akarata érvényesült.

A Szent Benedek bejutott a legjobb négy közé, ahol a címvédő Fatum Nyíregyházával méri majd össze erejét.

Horváth András: – Sikerült egy jobb mérkőzést játszanunk, mint korábban Füreden. Mennünk kell tovább az utunkon, most a bajnokságra kell a fő fókuszt áthelyeznünk. Köszönjük szépen azoknak, akik kijöttek és támogattak bennünket!

Dejan Desnica: – Nehezen lendültünk játékba, az Újpest viszont nagyon jól kezdett a hazai szurkolók előtt. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, de fokozatosan átvettük az irányítást és nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelünket, és ennek meglett az eredménye. Minden mérkőzésen maximálisan kell koncentrálnunk az elsőtől az utolsó pontig. Történelmi sikert értünk el az elődöntőbe jutással, de nem szeretnénk itt megállni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!